Palący się bezpiecznik nr. 7
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, co pewien czas pali mi się bezpiecznik nr. 7 (nie działa prędkościomierz i światła cofania). Impulsator wymieniany dwa miesiące temu na Hans Pries - Topran. Możliwe że to zwarcie jakichś kabli czy jeśli było by zwarcie to co każde wbicie wstecznego paliło by bezpiecznik ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
bezpiecznik nr 7 nie zasila tylko świateł wstecznego, zasila też impulsator...zwarcie może być w każdym miejscu tego obwodu i kabel może być tak przetarty, że zwarcie nie zawsze występuje
Skończyły mi się bezpieczniki 10 i 15A więc założyłem 20A i na razie spokój. Zbyt duży bezpiecznik może jakoś negatywnie wpływać na pracę np. impulsatora ?
wstaw 50A to na pewno ci się nie spali - od tego bezpiecznika idą przewody 0,35 i 0,5mm jeśli nie przepali przewodu to zacznie on się grzać, następnie zacznie się topić otulina a potem to nawet jak wyłączysz stacyjke zagrzane do czerwoności przewody mogą sfajczyć auto. Jak myślisz dlaczego masz w instrukcji jaki max jest bezpiecznik?naven pisze:Skończyły mi się bezpieczniki 10 i 15A więc założyłem 20A
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tu było coś na dowód... viewtopic.php?f=140&t=348016" onclick="window.open(this.href);return false;