Problem z szyberdachem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

czepek88
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z szyberdachem

Post autor: czepek88 » sob wrz 13, 2014 22:53

Czesc,

Dzisiaj napotkał mnie nieprzyjemny problem z moim GolfemIV 1.6, po kupnie okazało się że nie działa szyberdach. Primo były własciciel rozpioł wtyczkę z silnika, po podłączeniu słychać było wyłącznie cykanie przekaźników, natomiast dach sie nie rozsuwał. Wymieniłem pokrętło na zapasowe które znalazłem w schowku i eureka zaczło działać, jakie było moje zdziwienie, gdy dzisiaj dachu po rozsunięciu nie udało się już zamknąc :(. Efekt ten sam co poprzednio słychać cykanie i nic pozatym, niestety zostałem z otwartym dachem, pytanie do użytkowników jak zamknąć go ręcznie. Mój silnik jest identyczny jak z zdjecia niżej http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_siln ... 312062.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Problem z szyberdachem

Post autor: stonefree » pn wrz 15, 2014 12:55

Masz pod klapką w podsufitce klucz imbus - korbkę.

czepek88
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z szyberdachem

Post autor: czepek88 » pn wrz 15, 2014 15:09

Pod klapką mam identyczny widok jak tutaj http://obrazki.elektroda.net/11_1239797360.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;, niezabrdzo znalazłem miejsce na imbus , chyba ze ktos juz zjechał gwint ;(

sokol27je
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z szyberdachem

Post autor: sokol27je » pt wrz 19, 2014 18:26

w osatecznosci możesz na siłe próbowac go ciagnać w sensie pomagac silnikowi jak napotyka opór to nie idzie na pewno sie przytkało może pomodz lub mniej ryzykowne zdjac podsufitke robiłem to niedawno w brew pozorom nie jest to ani trudne ani czasochłone odkrecasz wszystko z podsufiki i odczepiasz boczna tapicerke cała na zatrzaski 20min i masz szyberdach :food:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”