Wariujący licznik i komputer

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mihau_h
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mihau_h » śr wrz 03, 2014 16:49

Witam

Chciałem poradzić się co do kwestii licznika. Mianowicie kiedy zostawiłem autko na włączonych światłach, akumulator uległ rozładowaniu. Po ponownym naładowaniu go i odpaleniu samochodu cały licznik łącznie z komputerem zaczął wariować. Pokazując mi średnie spalanie jedna wartość utrzymuje się przez około kilkanaście sekund po czym przeskakuje do wartości 0.00 i od nowa zaczyna pokazywać mało wiarygodne liczby. Prędkościomierz też nie oddaje faktycznej prędkości pojazdu w danym momencie. Jedynie dobrze pracuje obrotomierz i te wartości na komputerze jak godzina czy temperatura. Przed tym jak rozładował się akumulator wszystko było ok. Jeżeli był taki temat lub podobny przepraszam za powtarzanie, ale nie znalazłem żadnych informacji.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr wrz 03, 2014 21:24

odłącz akumulator i podłącz znowu - daj znać czy coś się zmieniło

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
mihau_h
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mihau_h » czw wrz 04, 2014 23:50

Nic nie pomogło. Przez chwile miałem wrażenie, że wszystko jest ok, po czym znowu spalanie pokazało wartość 0.0 i od nowa zaczęło rosnąć

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pt wrz 05, 2014 08:56

czyli podsumowując - licznik oszukuje predkość, natomiast spalanie - odpalasz silnik i raz jest zero za chwilę dużo i znowu zero? Nr licznika to...

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
mihau_h
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mihau_h » wt paź 14, 2014 11:33

Witam

Problem samoistnie ustał po czym nagle teraz pojawił się inny poważniejszy. Prędkościomierz w ogóle nie działa, licznik nie nabija kolejnych przejechanych kilometrów natomiast obrotościomierz pracuje prawidłowo i chyba tylko to. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało i co może być przyczyną. :banghead:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”