Światła drogowe świecą z mijania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam problem ze światłami drogowymi, nie mogę ich wyłączyć, jak włączone są mijania świecą tez drogowe(razem), proszę o info czy ktoś miał podobny przypadek, pozdrawiam
Mam problem ze światłami drogowymi, nie mogę ich wyłączyć, jak włączone są mijania świecą tez drogowe(razem), proszę o info czy ktoś miał podobny przypadek, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2014 21:19 przez Malek25, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w prefiksie jest mk4 a w profilu Bora - o jakie auto chodzi ?? Akurat instalacja świateł jest inna w obu przypadkach
Napisz też czy lampy są oryginalne i czy problem powstał nagle czy może już tak kupiłeś auto...
Napisz też czy lampy są oryginalne i czy problem powstał nagle czy może już tak kupiłeś auto...
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Malek25, zapewne skeił sie styk w lewej manetce kierunkowskazów oraz zmiany świateł krótkie -długie . więc albo manetkę wyczyścisz albo wymienisz na nową , spróbuj najpierw ja wyczyścić .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Problem powstał nagle w powrotnej drodze z Gdańska do Elbląga, podczas jazdy i próbie zmiany na mijania drogowe już się nie wyłączyły.
Witam, dziś w drodze do pracy centralny zamek sam się zamykał, podczas jazdy, mimo tego ze wyłączałem go kilkanaście razy
- Paweł Marek
- V.I.P.
sprawdź najpierw te manetki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam, rozebrałem wczoraj manetkę lewa stronę okazało się że jeden z plastikowych bolców który odpowiada za podnoszenie styków świateł mijania/drogowe delikatnie się nadtopił i jest już za krótki. Czy jest możliwość naprawy tego typu uszkodzenia, czy lepiej kupić nowa manetkę??
- Paweł Marek
- V.I.P.
ja nie mam pomysłu jak, raczej poszykaj na szrocie całej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Malek25, spróbuj oczyścić ,odtłuścić i nadłożyć poxipolu , zrób nawet małą dziurkę w środku aby weszło go trochę do środka ,będzie wówczas miał jak się przytrzymać - zablokować .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM