[GOLF MK4] Komputer pokładowy nie działa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem. Kupiłem mk4, i zauważyłem manętke od komputera pokładowego lecz on nie działa więc
wykręciłem licznik i moim oczom ukazał się taki widok 3 kabelki nie podłączone do niczego.
Mam pytanie od czego są te kabelki i czy w ogole mam ten MFA Pozdrawiam
wykręciłem licznik i moim oczom ukazał się taki widok 3 kabelki nie podłączone do niczego.
Mam pytanie od czego są te kabelki i czy w ogole mam ten MFA Pozdrawiam
W tym liczniku nie ma komputera pokładowego ...poprzedni właściciel najprawdopodobniej zdemontował i założył zwykłe zegary z "bieda edition"pozostawiając manetkę.
Przy zmianie zegarów trzeba kodować imo? Mój znajomy ma komputer pokładowy tam gdzie jest wyświetlana godzina. Może i tu tak samo było?
immo - tak - w przypadku twojego samochodu a raczej licznika polega to na ponownym zakodowaniu kluczykówPazio_mk4 pisze:Przy zmianie zegarów trzeba kodować imo?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Ale dalej nie wiem czy to tylko manetka została dołożona, czy moze licznik zmieniony..
wtyczka manetki ma 6 pinów - czy we wtyczce jest 6 pinów czy też tylko 2. Jak jest 6 i to w prawidłowych kolorach to oryginał, jak nie to nie. Inne rozwiązanie - dowód rejestracyjny >ASO i sprawdząPazio_mk4 pisze:Ale dalej nie wiem czy to tylko manetka została dołożona, czy moze licznik zmieniony..
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
chodzi o tą wtyczkę na pierwszym zdjęciu.
Niestety nie masz.
Pazio_mk4 pisze:druga 2 czyli fisa nie mam ?:(
Niestety nie masz.