Witam, dostałem licznik MFA, założyłem go już lecz chciałbym zrobić mu obwód podtrzymujący pamięć, gdzie trzeba było by podłączyć +? jest mi to potrzebne ponieważ mam zrobione odłączenie zasilania po zamknięciu auta.
P.s tematu żeby nie spamować na forum. Co to za wtyczki? czerwona jest przy silniku, a ta 2 koło radia.
Podtrzymanie pamięci MFA (p.s. co to za wtyki?)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Radzio0018
- Użytkownik
Wydaje mi się , że ta czerwona kostka to złącze diagnostyczne , u mnie w RP jest ona żółta ale identycznie wygląda .
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odlacza cale zasilanie po zamknieciu auta? To zegarek Ci sie tez kasuje?
Ta druga wtyczka to jest chyba od lampki w schowku pasażera.
Klaudek tak Na instalacji elektrycznej miałem zrobione zwarcie od 20 lat jak to tata twierdzi i była konieczność rozłączania auta na noc żeby akumulator nie padł Ale dziś to zlokalizowałem i już to jest zbędne w sumie. Teraz mam problem z przełączaniem pamięci i resetowaniem.. tzn. przycisk działa, ale przełącznik już nie. No i nw jak ustawić zegarek
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przełącznik musisz ogarnąć bo jeżeli chcesz mieć podtrzymanie to musi być mfa na pozycji 2. Pozycja 1 sie kasuje po jakimś czasie sama po wyłączeniu zapłonu a 2 jest zapamiętana dokąd nie skasujesz lub nie przekroczy określonych czasów, dystansu lub ilości paliwa... Manetka i przełączniki na niej polegają na podawaniu masy na odpowiednie styki...
Jeszcze będzie mi potrzebne do wiadomości czy masz instalacje ze stara skrzynka bezpieczników czy nową w golfie... Na dwa wtyki przy liczniku czy na jeden...
Jeszcze będzie mi potrzebne do wiadomości czy masz instalacje ze stara skrzynka bezpieczników czy nową w golfie... Na dwa wtyki przy liczniku czy na jeden...