Cześć. Pacjent to Bora 98r z ori modułem 1J0959799N + chiński alarm. Chciałem się pozbyć chińskich kluczyków więc wyrzuciłem ten alarm, kupiłem moduł 1J0959799AH (żebym mógł uruchomić domykanie szyb z pilota + otwieranie bagażnika). Po wpięciu tego modułu komfortu zauważyłem, że gdy przy zamkniętych drzwiach kierowcy otwieram bagażnik zamykają się zamki w drzwiach, w bagażniku też.
W Vagu jedyne co zrobiłem to zmiana soft coding z 00257 na 04097.
Przeszukując forum znalazłem identyczny temat (otwarcie bagażnika zamyka drzwi) ale u mnie na moim ori module się tak nie dzieje więc to inna kwestia. Moduł AH w środku jest ok, suchy, luty też wyglądają ok.
Nowy moduł komfortu -otwarcie bagażnika zamyka drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mass143, Zamykają się jak klape masz podniesioną?
Bo po otwarciu bagażnika z pilota 3 przyciskowego i zamknięciu klapy to auto ponownie się powinno ryglować ponownie.
Działa mi microswitch w bagażniku?
Bo po otwarciu bagażnika z pilota 3 przyciskowego i zamknięciu klapy to auto ponownie się powinno ryglować ponownie.
Działa mi microswitch w bagażniku?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czy przypadkiem komfort nie pochodzi z Golfa 3/5D (ogólnie z auta z mechaniczną klamką bagażnika) ??
OMEGA, nie nie. samochód jest otwarty, łapię za klamkę i się zamyka po prostu.
Qto, prawdopodobnie tak.. soft coding było na 3 drzwi więc to raczej z Golfa.
Ogólnie mam moduł z końcówką "N" który obsługuje piloty, jutro będę wiedział czy otwiera się bagażnik z nowego 3 przyciskowego pilota to do pełni szczęścia chciałbym tylko domykania szyb z pilota na tym module.
Qto, prawdopodobnie tak.. soft coding było na 3 drzwi więc to raczej z Golfa.
Ogólnie mam moduł z końcówką "N" który obsługuje piloty, jutro będę wiedział czy otwiera się bagażnik z nowego 3 przyciskowego pilota to do pełni szczęścia chciałbym tylko domykania szyb z pilota na tym module.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
mass143, w temacie poniżej na samym dole masz napisane co musisz zrobić żeby przekodować moduł komfortu na wersję do Bory/Varianta.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=521295" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=521295" onclick="window.open(this.href);return false;
W takim razie czekam na kabel z rs232 i będę działał teraz mam jeszcze jedną zagwostkę. Zakodowałem do swojego modułu pilot 3 przyciskowy i jeśli mam zamknięte auto(zaryglowane) i otwieram bagażnik z pilota to w jakich okolicznościach on się powinien sam zamknąć? Bo otwieram bagażnik - wtedy dioda w drzwiach przestaje migac i powinno jak rozumiem po zamknięciu bagażnika go zaryglować, a dioda zacząć migać. U mnie drzwi zostają zaryglowane, a bagażnik mogę otworzyć.
mass143, wciskasz środkowy przycisk bagażnik się odryglowuje otwierasz go robisz co masz zrobić i zamykasz klapę w tedy automatycznie się rygluje lub po 30 sekundach jak jej nie otworzysz (lub jak masz uszkodzony microswitch to gdy jeszcze jest otwarta jeżeli minęło 30sek od odryglowania.)