gaznik perburg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
gaznik perburg
Mam tam wtyczke podpieta pod ten czujnik lecz problem tkwi w tym ze jest tylko wtyczka bez kabla jakby wogole go tam niebylo . Do czego mam poprowadzic ten kabel i za co ten czujnik odpowiada
gaznik perburg (pomocy)
Ten czujnik odpowiada za włączenie wentylatora chłodnicy, gdy gaźnik osiągnie jakąś tam temperaturę. Może być odłączone i nic złego się nie stanie.
Moje byłe mk2 :( viewtopic.php?f=87&t=451262" onclick="window.open(this.href);return false; - sprzedane
-
- Nowicjusz
gaznik perburg
O co chodzi z ta kopułka czarna i dzwigienkami ponizej wiem ze jak wciskam gaz to powinno od dolu otwierac sie do gory w tej kopolce ale u mnie sie nieotwiera gdyz dzwignia przy dociskaniu gazu niejest poloczona z ta od kopolki czy moze mi ktos wyytlumaczyc do czego to służy i czy moze byc to przyczyna wiekszego spalania ?
gaznik perburg
To jest siłownik drugiej przepustnicy. Pod obciążeniem podczas jazdy powinien on otwierać właśnie 2-gą przepustnicę. Tak jest w gaźniku 2EE który jest na pierwszym zdjęciu. Ten z drugiego zdjęcia to inny gaźnik, więc ciężko mi teraz coś konkretniejszego napisać.
Określ jaki masz silnik i typ gaźnika. Wtedy coś więcej pomogę.
Określ jaki masz silnik i typ gaźnika. Wtedy coś więcej pomogę.
Moje byłe mk2 :( viewtopic.php?f=87&t=451262" onclick="window.open(this.href);return false; - sprzedane
-
- Nowicjusz
gaznik perburg
czyli masz 2EE, to czarne to jest siłownik drugiej przepustnicy, otwiera się on dopiero po całkowitym wciśnięciu pedału gazu, inaczej jest mechanicznie zablokowany, a działa on na podciśnienie. Napisz jakie masz problemy z autem, a nie o części się wypytujesz
-
- Nowicjusz
gaznik perburg
wlasnie to robie a raczej doszukuje sie problemu polega on na tym ze duze ma spalanie i dostaje za duza dawke paliwa nacisne dynamicznie gaz to go podławi chwile po chwili szarpnie autem i przyspiesza i tak na kazdym biegu jezeli bardzo stopniowo i powoli bd naciskac gaz to normalnie jedzie (bardzo powoli) jakis pomysł ? Zz
(niewielkei strzały z wydechu czasami jak dobrze mi go zaleje)
?
(niewielkei strzały z wydechu czasami jak dobrze mi go zaleje)
?
gaznik perburg
potencjometr przepustnicy i/lub sonda lambda, 2EE ma samodiagnozę, wymigaj go kodami błyskowymi to będziesz wiedział gdzie szukać
-
- Nowicjusz
gaznik perburg
A moze tak jaki proponujecie gaznik ? Niewiem czy warto doszukiwac sie problemu moze po prostu na cos mniej problematycznego zmienie ?
gaznik perburg
jakieś webery montują czy coś takiego, ale by to zamontować to trzeba trochę porzeźbić, bo trzeba podstawkę pod gaźnik zrobić, mocowanie linki gazu i ssanie... poświęć 5 minut czasu na wymiganie go kodami błyskowymi i już, ja tam mam 2EE i nie mam co narzekać, muszę teraz wymienić tylko nastawnik wolnych obrotów, ale jak za 70zł cały gaźnik kupiłem, to i tak cud, że mi rok wytrzymał a ten gaźnik co go kupiłem to cały pordzewiały itp :v
-
- Nowicjusz
gaznik perburg
Znajdziesz mi ten gaznik (a raczej sprzedawce jakiegos ) chetnie kupie caly bo mam problemy z tym odkąd kupilem auto ,, wymiana powinna pomoc" czyz nie?
bd mogl ktos to znajdzcie mi
bd mogl ktos to znajdzcie mi
gaznik perburg
tu na forum ktoś sprzedawał, ale się chyba sprzedał, popytaj w dziale "kupię części" i nie ma co od razu się rzucać na drugi gaźnik, bo może się okazać, że jakiś przewód się tylko uszkodził czy coś najpierw sprawdzamy potem w razie co kupujemy