Climatronik Klapy i silniczki

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Xandar
Grupa Pomorze
Grupa Pomorze

Post autor: Xandar » śr lip 30, 2014 16:12

Witam

Otóż mam problem z silniczkami ale nie wiem pewnych kwestii otóż:

- Miałem zatarty silniczek V68 od temperatury wszystko zdemontowałem nasmarowałem i ok założyłem tak jak było i jest mały problem po ustawieniu np temperatury od 23 w górę do końca na HI silniczek pracuje ładnie i w pewnym momencie wiadomo staje gdyż jest ustawiony na max. Natomiast gdy ustawię temperaturę na poniżej 23 i do końca na LO to silnik pracuje pracuje i nie zatrzymuje się po chwili słychać charakterystyczne "cykanie"

Co można by z tym zrobić czy to jest uszkodzony silnik po całości ? jak to naprawić ?

- Druga sprawa to ustawienie nawiewu na pasażera(twarz) otóż gdy wyłączę nawiew na twarz nadal z kratek leci powietrze tak samo jak i przy włączonym żaden charakterystyczny dźwięk pracującego silniczka nie jest słyszalny. Inaczej jest gdy nastawie na szybę czy nogi to automatycznie na twarzy nie mam nawiewu.

Gdzie mam znaleźć silniczek od klapy centralnej i jaki jest numer lub jak ewentualnie to naprawić bo szczerze powiem pierwszy raz to rozbieram i tyle co czytam tematów na forum korzystam z fotoporad ;)

Pozdro dla kolegów ;)

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » ndz sie 03, 2014 17:59

Vag w rękę zrobić test elementów oraz wprowadzić nastawy i obserwować co dalej się dzieje .

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
Xandar
Grupa Pomorze
Grupa Pomorze

Re: Climatronik Klapy i silniczki

Post autor: Xandar » ndz sie 03, 2014 21:36

jeryk10 pisze:Vag w rękę zrobić test elementów oraz wprowadzić nastawy i obserwować co dalej się dzieje .
Ok a znasz kogoś kto takie nastawy wykona ? w trójmieście :) bo obecnie nikt nie chce się podjąć tego kogo znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”