Dziwne odgłosy z tablicy bezpieczników + co to za część
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Witam. Od czasu gdy kupiłem mojego golficza minęło już nieco ponad pół roku, a odgłosy zauważyłem jakieś cztery miesiące temu.
W czym rzecz? Otóż co jakiś czas z rejonów tablicy bezpieczników roznosi się dziwne tykanie. Tak jakby coś gdzieś nie stykało. Najczęściej jak mam włączone wycieraczki albo migacze. Kiedy poruszam tam troszeczkę odgłosy na jakiś czas znikają (dwa/trzy dni) po czym znowu to samo. Problemów z elektroniką nie mam żadnych, wszystko działa jak należy. Tutaj załączam zdjęcie, jakby komuś potrzeba było
Druga sprawa - bo nie chcę zaśmiecać forum, a to w sumie może się zaliczać do działu. Jak kupiłem gofera, to już nie miał tej zaślepki od tablicy bezpieczników.
Czy ona się jakoś fachowo nazywa, czy mogę ją kupić osobno, czy muszę cały dół kupować od razu? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
W czym rzecz? Otóż co jakiś czas z rejonów tablicy bezpieczników roznosi się dziwne tykanie. Tak jakby coś gdzieś nie stykało. Najczęściej jak mam włączone wycieraczki albo migacze. Kiedy poruszam tam troszeczkę odgłosy na jakiś czas znikają (dwa/trzy dni) po czym znowu to samo. Problemów z elektroniką nie mam żadnych, wszystko działa jak należy. Tutaj załączam zdjęcie, jakby komuś potrzeba było
Druga sprawa - bo nie chcę zaśmiecać forum, a to w sumie może się zaliczać do działu. Jak kupiłem gofera, to już nie miał tej zaślepki od tablicy bezpieczników.
Czy ona się jakoś fachowo nazywa, czy mogę ją kupić osobno, czy muszę cały dół kupować od razu? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
"Because icons never die. They just...get...faster"
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Tyka pewnie przekaźnik od wycieraczek lub przerywacz od kierunków, jeśli wszystko działa nie masz się czym martwić... Ta zaślepka jest do kupienia oddzielnie, nie musisz kupować całego dołu... Znajdziesz ją na szrocie za parę groszy, lub na forum od jakiegoś kolegi...
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
To tykanie może być dźwiękiem działającego przekaźnika jak masz włączone kierukowskazy czy wycieraczki bez tej zaślepki lepiej słychać te dźwięki. Jak wyżej zaślepka bez problemu oddzielnie tylko pamiętać to stary typ nowa jest inna i nie pasuje.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Spooky Fox
- Mały gagatek
No to żeście mnie troszeczkę uspokoili. Aczkolwiek przeglądam internety i coś mi się mocno wydaje, że może być problem ze znalezieniem takowej zaślepki
Tak czy inaczej - dzięki za pomoc.
Tak czy inaczej - dzięki za pomoc.
"Because icons never die. They just...get...faster"
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
posiadam taka zaślepkę stan bdb nr 191 857 925 B , prod styczeń 86 rok , jestem otwarty na propozycjeSpooky Fox pisze: że może być problem ze znalezieniem takowej zaślepki
Cała półeczka powinna być inna ponieważ masz nowy typ skrzynki a półeczka pod stary typ
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Cała półkę bez problemu można wymieniać między stary a nowy typ różni się tylko wyglądem zewnętrznym. Mocowanie jest takie samo.
Ja mam ta starą a od pasażera nowy typ taką głęboką
Ja mam ta starą a od pasażera nowy typ taką głęboką
Pierwsza PNka na BLOSie?