Oświetlenie wnętrza, brzeczyk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, napisze wszystko pokolei. Kupiłem golfika jakieś 2 Mc temu, silnik 1.9 tdi 115 km highline.
Od początku zauważyłem, że coś się dzieje z wewnętrznym oświetleniem, a mianowicie raz działało raz nie, dotyczy światła w bagażniku, lewe drzwi, oświetlenie główne kabinowe i brzeczyk. Od drzwi pasażera światełko działało, również kabinowe główne. Zaczytalem się w wątkach na forum i doszedłem do tego ze prawdopodobnie mikrostyk jest do wymiany w lewych drzwiach.
3 dni temu padło wszystko, światła w obu drzwiach, brzeczyk, słoneczka, tylne w podsufitce, główne kabinowe, bagażnik. Sprawdziłem miernikiem bezpieczniki wszystkie sprawne, po podłączeniu kompa pokazało dwa błędy w module komfortu, coś z przyciskiem szyby lewej ( a działa poprawnie) i jakiś błąd z czasowym wyłącznikiem oświetlenia czy coś takiego. Boje się ze zaraz centralny i inne rzeczy zaczną wariowac. Od czego zacząć sprawdzanie, co może być powodem ze żadne światełko nie działa, wersja 3 drzwiowa, jeśli potrzebujecie więcej danych Piszcie, czekam na odpowiedzi koledZY
Od początku zauważyłem, że coś się dzieje z wewnętrznym oświetleniem, a mianowicie raz działało raz nie, dotyczy światła w bagażniku, lewe drzwi, oświetlenie główne kabinowe i brzeczyk. Od drzwi pasażera światełko działało, również kabinowe główne. Zaczytalem się w wątkach na forum i doszedłem do tego ze prawdopodobnie mikrostyk jest do wymiany w lewych drzwiach.
3 dni temu padło wszystko, światła w obu drzwiach, brzeczyk, słoneczka, tylne w podsufitce, główne kabinowe, bagażnik. Sprawdziłem miernikiem bezpieczniki wszystkie sprawne, po podłączeniu kompa pokazało dwa błędy w module komfortu, coś z przyciskiem szyby lewej ( a działa poprawnie) i jakiś błąd z czasowym wyłącznikiem oświetlenia czy coś takiego. Boje się ze zaraz centralny i inne rzeczy zaczną wariowac. Od czego zacząć sprawdzanie, co może być powodem ze żadne światełko nie działa, wersja 3 drzwiowa, jeśli potrzebujecie więcej danych Piszcie, czekam na odpowiedzi koledZY
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zamek kierowcy do roboty...mikrostyk w zamku bagażnika do roboty (jeżeli faktycznie mikrostyk to pewnie też spryskiwacz tylnej szyby - jest fotoporada na forum), ewentualnie kable w przelotce pomiędzy budą a klapą...ostatni problem siedzi już w module komfortu, zimne luty lub sam przekaźnik zakończył żywot - są jakieś informacje na ten temat na forum.
jutro sprawdze luty na module, a powiesz mi który to przekaźnik odpowiada za te problemy?
Byłem u elektromechanika, moduł komfortu do wymiany. Mam numer 1JO 959 799 AH zczytałem przez komputer. I teraz pytanie na allegro widzę kilka takich używek ale podpisane są do passaata b5 , niby model taki ale nie chce kupić sobie niepasującego xD podpowiecie gdzie dostanę taki do golfika ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
aby uniknąć problemów to kup:
- moduł od europejczyka,
- moduły z Golfa 3D i 5D są zamienne,
- moduły z Varianta, Bory sedan są zamienne.
- moduł od europejczyka,
- moduły z Golfa 3D i 5D są zamienne,
- moduły z Varianta, Bory sedan są zamienne.