Witam serdecznie problem mój jest taki.
Dziś chciałem zrobić podgrzewanie foteli ( samo podświetlenie ) Podpiełem więc pod pin 1 + pod pin 7 - wszystko działało poprawnie .
Po pewnym czasie "1h" Nagle radio zgasło.
No teraz tak gdy nie ma kluczyka na zapłonie radio działa prawidłowo gdy przekręcam zapłon lub tez przekręce światła radio gaśnie.
Odłączyłem radio próbowałem odpalić autko no i nagle przekaźniki zaczynaly grzechotać i autko nawet nie zakręci.
A więc zrobiłem tak odpiełem radio . odpiełem podświetlenie odłączyłem klemy poczekałem 30 minut. Podłączam aku taka sama reakcja nawet nie ma siły autko zakręcić .
Podłączyłem więc Aku pod prostownik 4-5h sie ładował . wsadziłem spowrotem . 0 Nawet nie ma zadnego kopa. gdzie autko przed podpięcem tych przycisków grzanych foteli działało bez zarzutów .
Zrobiłem w aucie tak . Guzik otwierania tylnej klapy podświetlenie podpiełem pod włącznik świateł oraz kratki i to wszystko. Nic innego nie ruszałem nic innego nie tykałem. Co może być przyczyną włosy sobie wyrywam i na płacz mi sie zbiera proszę proszę o pomoc!!.
Przepraszam za piswonię.
Zauwazyłem również ze kierunki nie działają a działały.
Poważny problem cykanie przekaźników
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Poważny problem cykanie przekaźników
gdzie dokladnie sie wpieles z tym podświetleniem?valgas123 pisze:
sprawdź bezpieczniki może zawre zaserwowałeś.
sprawdź przerywacz moze zle go wpieles i to on cyka.
takie cykania wystepuje przy slabym aku. zbieg okoliczności wychlastane tuleje rozrusznika....
Re: Poważny problem cykanie przekaźników
Waqa pisze:gdzie dokladnie sie wpieles z tym podświetleniem?valgas123 pisze:
sprawdź bezpieczniki może zawre zaserwowałeś.
sprawdź przerywacz moze zle go wpieles i to on cyka.
takie cykania wystepuje przy slabym aku. zbieg okoliczności wychlastane tuleje rozrusznika....
wpiąłem się w niebiesko biały kabel (pokrętło od włącznika świateł.
Bezpieczniki sprawdzone. Żaden nie spalony.
Przerywacz ? nie wiem co to ..
Auto normalnie odpalało dzień wcześniej.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na moje to przy włączniku świateł nie ma takiego kabla... najbardziej do Twojej kolorystyki pasowałby szaro/niebieski...i to jest kabel pod który powinieneś się podpiąć...valgas123 pisze:wpiąłem się w niebiesko biały kabel (pokrętło od włącznika świateł.
co do problemu - wsadź inny aku
Problem rozwiązany.
Pod tacką mocującą aku. piękny zielony proszek na kablu masowym + jakiś łoś nie dokręcił śruby .
Pozdrawiam serdecznie.!
Pod tacką mocującą aku. piękny zielony proszek na kablu masowym + jakiś łoś nie dokręcił śruby .
Pozdrawiam serdecznie.!