audi A3 poduszka powietrzna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam nurtuje mnie problem z poduszką powietrzną.. pali mi się kontrolka podpiąłem pod kompa i okazało się , że jest uszkodzona taśma ,,,
moje pytanie aby ta kontrolka się nie świeciła to można odłączyć jakoś tą taśmę lub całą poduchę ?
moje pytanie aby ta kontrolka się nie świeciła to można odłączyć jakoś tą taśmę lub całą poduchę ?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie wiem czy wiesz ale poduszka powietrzna w samochodzie nie jest dla ozodoby;) tylko po to zeby uratowala Ci zycie przy potencjalnym dzwonie (czego Ci nie zycze) wiec nie baw sie w odlaczanie tylko wymien tasme!. To nie sa duze sumy (chociaz nawet jakby byly to zycie ludzkie jest becenne!)...http://allegro.pl/tasma-air-bag-1j09596 ... 15136.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: audi A3 poduszka powietrzna
wiem o co chodzi tylko , chciałbym ja wyłączyć na czas przeglądu ....Mavrick pisze:Nie wiem czy wiesz ale poduszka powietrzna w samochodzie nie jest dla ozodoby;) tylko po to zeby uratowala Ci zycie przy potencjalnym dzwonie (czego Ci nie zycze) wiec nie baw sie w odlaczanie tylko wymien tasme!. To nie sa duze sumy (chociaz nawet jakby byly to zycie ludzkie jest becenne!)...http://allegro.pl/tasma-air-bag-1j09596 ... 15136.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Na przegladzie raczej nie powinien robic z tego powodu problemu...bo zawsze mozesz powiedziec ze zdejmowales kiere, nie odlaczyles aku i Ci blad wywalilo...
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2014 00:25 przez Mavrick, łącznie zmieniany 1 raz.
robi bo koledze nie podbił , pomijając to i wracając do tematu to czy ktoś odpowie na pytanie ?Mavrick pisze:Na przedladzie raczej nie powinien robic z tego powodu problemu...bo zawsze mozesz powiedziec ze zdejmowales kiere, nie odlaczyles aku i Ci blad wywalilo...
Mavrick pisze:To jedz w inne miejsce.Mgost90 pisze:robi bo koledze nie podbił
nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie ...
NIE DA się odłączyć taśmy(poduszki)bez błędu w sterowniku-kup taśmę wykasuj błąd i nie kombinujMgost90 pisze: nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie ...

zdjąć plastik osłony kiery, wypiąć wtyczkę od airbag, wstawić rezystor, skasować błąd. Ale.. ja bym wolał wymienić taśmę bo jak przestanie się kontrolka palić to na 100% tego nie wymienisz a tak to zrobisz bo musisz
Drugie rozwiązanie - odkręcić zaslepkę sterownika airbag (obok pedału gazu) - przez otwór wrazić łapę i wypiąć wtyczkę od sterownik airbag. Zalogować się do CAN GATEWAY jeśli masz auto modelowo 2000 i młodsze - zmienić kodowanie. Jak auto starsze to wyjąć licznik, wypiąć przewód analogowy od sterownika airbag i wpiać tam przewód podpięty do masy.
Wybór należy do ciebie
Drugie rozwiązanie - odkręcić zaslepkę sterownika airbag (obok pedału gazu) - przez otwór wrazić łapę i wypiąć wtyczkę od sterownik airbag. Zalogować się do CAN GATEWAY jeśli masz auto modelowo 2000 i młodsze - zmienić kodowanie. Jak auto starsze to wyjąć licznik, wypiąć przewód analogowy od sterownika airbag i wpiać tam przewód podpięty do masy.
Wybór należy do ciebie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

grg474 pisze:zdjąć plastik osłony kiery, wypiąć wtyczkę od airbag, wstawić rezystor, skasować błąd. Ale.. ja bym wolał wymienić taśmę bo jak przestanie się kontrolka palić to na 100% tego nie wymienisz a tak to zrobisz bo musisz
Wybór należy do ciebie
Dziękuje za informacje , taśma wymieniona .