Ahoj Wam!,
Mam taki problem i nie wiem jak go ugryźć, więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Nabyłem jakiś czas temu golfa IV GTI i próbowałem ostatnio zamknąć samochód z kluczyka i niestety zamki w ogóle nie reagują. Z pilota zamyka/ otwiera się elegancko natomiast nie jestem w stanie zamknąć auta z kluczyka. Czy ktoś wie co się mogło stać? Próbowałem googlować, ale praktycznie wszystkie wyniki jakie znalazłem to problem z zamykaniem z pilota dlatego też piszę post tutaj. Z góry dziękuję za pomoc.
Problem z zamykaniem z kluczyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kiepson, zapodaj do wkładek wd 40 i wtedu próbuj rozruszać kluczykiem i tak kilka razy .Możliwe że autko nie było otwierane z klucza i zamki się zastały
A kluczyk masz ori czy dorabiany? Jeśli dorabiany, to może z jednej strony został źle wyfrezowany. Nie możesz przekręcic w żadną stronę czy tylko w jedną?
Re: Problem z zamykaniem z kluczyka
W weekend spróbuej z WD40. Właśnie dziwna sprawa bo mogę kluczykiem kręcić w lewo i w prawo bez problemu. Kluczyki są chyba oryginalne. Można to w jakiś sposób sprawdzić? Frezy w kluczykach chyba muszą być okej, bo przecież jak wkładam do stacyjki to też nie ma problemu, chyba że się mylę?
Ja mam kluczyk dorabiany i źle mi wyfrezowali - z jednej strony kluczyka było ok, z drugiej natomiast frez był płytszy. Skutkowało to tym, że kluczyk mogłam przekręcić tylko w jedną stronę - mogłam przekręcić go w stacyjce i zamknąć auto, ale nie mogłam przekręcić kluczyka w lewą stronę - nie mogłam już odkluczyć zamka. Stąd właśnie moje pytanie czy możesz kręcić w obie strony.
Wrzuć fotkę kluczyka. Najlepiej jak najdokładniejszą z jednej i drugiej strony albo zmierz obie głębokości frezów.
Wrzuć fotkę kluczyka. Najlepiej jak najdokładniejszą z jednej i drugiej strony albo zmierz obie głębokości frezów.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak mozesz krecic kluczykiem to ja stawiam na ulamaną pletwe z wkladki. Bardzo latwo to sprawdzic. Wystarczy odkrecic bebenek przy klamce(torx T20). Jesli natomiast wsystko bedzie git tozimne luty w zamkach. Komfort nie widzi ze przekreciles kluczyk w zamku