Sterownik elektrycznych szyb - nie działa!

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Guulf
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Guulf » pn maja 19, 2014 22:43

Koledzy, posiadam golfa V, od początq zakupu nie działała mi prawa strona, ta od pasażera, tzn. nie działa centralny, nie otwierają się szyby itp i rozładowywało aku. Oddałem auto do aso, bo jeszcze kilka mankamentów było i zdiagnozowali zepsuty sterownik szyby pasażera, za nowy krzykneli mi 1200zł(najnowszy z możliwych), ale jak załatwie używke to mi założą i zaprogramują, załatwiłem, założyli, poprogramowali,ale dalej to samo, więc diagnoza ze używka była zepsuta, powróciła opcja 1200zł, załatwiłem nówke o innych numerach, bo po konslultacji z aso niby ta nówka miała podejśc, założyli itp. i dalej nic: szyby nie działają, centralny nie działa na stronę pasażera, lusterko działa na odwrót a aku rozładowane. Powróciła koncepcja 1200zł, ewentualnie kupno na własną reke nastepnego sterownika, bo ten nowy co kupiłem albo zepsuty albo nie te numery i nie da się go zgrać (myśleli, że się da, a wyszło inaczej). Tutaj moje pytanie do Was, czy rzeczywiście, aż tak ważne są te numery na sterowniku i na silniczku, że występuje taki problem z programowaniem, czy ewidentnie aso chce mnię naciągnąc na 1200zł za ten sterownik? Pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pn maja 19, 2014 23:42

Problem tkwi zapewne gdzies w przerwanej wiazce drzwiowej...jezeli lustra dzialaja na odwrot to smiem twierdzic ze siedzi u Ciebie instalacja od angola...

Guulf
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Sterownik elektrycznych szyb - nie działa!

Post autor: Guulf » wt maja 20, 2014 02:59

Mavrick pisze: jezeli lustra dzialaja na odwrot to smiem twierdzic ze siedzi u Ciebie instalacja od angola...
Na odwrót działa tylko od strony pasażera, od kierowcy jest wszystko tak jak powinno

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » wt maja 20, 2014 09:04

Guulf pisze:Na odwrót działa tylko od strony pasażera, od kierowcy jest wszystko tak jak powinno
Tak wlasnie bedzie sie to zachowywalo....sprawdz po vinie jakie miales fabryczne wyposazenie i na jaki rynek bylo auto wypuszczone...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”