licznik pol-fis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
licznik pol-fis
Witam,jestem nowy na forum.Posiadam Golfa 4 tdi z 2002r.Licznik mam zwykly wiec zakupilem pol-fisa wraz z kostka[uciete
przewody] i mam problem, bo nie wiem do czego podlaczyc owe 6 przewodow.U mnie w starej kostce sa tylko 2 manetke do sterowania komputerem tez zakupilem.Prosze o pomoc, z gory dziekuje.Pozdrawiam
przewody] i mam problem, bo nie wiem do czego podlaczyc owe 6 przewodow.U mnie w starej kostce sa tylko 2 manetke do sterowania komputerem tez zakupilem.Prosze o pomoc, z gory dziekuje.Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
licznik pol-fis
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=167341" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: licznik pol-fis
Wreszcie wziąłem się za montaż pół-fisa w swoim golfie i mam problem.Zgodnie z opisem z forum ;MONTAŻ MFA KROK po KROKU;przewody z manetki wycieraczek wyprowadziłem do zielonej kostki zegarów,od tej kostki z pinu32 trzeba wyprowadzic przewód do pomarańczowej kostki pin 2 w skrzynce na podszybiu i tutaj mam problem.W kostce zielonej zegarów pin 32 jest wolny a w kostce pomarańczowej pin 2 jest już przewód (zdaje mi się niebiesko-biały). Utknąłem, PROSZĘ o POMOC.
- Qto
- _
- Kontakt:
licznik pol-fis
no to musisz dać od licznika do tej kostki...amatorek pisze:W kostce zielonej zegarów pin 32 jest wolny a w kostce pomarańczowej pin 2 jest już przewód
ja np miałem przewód sygnału otwarcia klapy bagażnika, ale sygnał się tam nie pojawiał...a przy komforcie już tak, musiałem te kabelki połączyć bo ten idący od licznika ginął gdzieś w wiązce...
PS Nie pisz posta pod postem...ten usunięty to raczej do grupy regionalnej się nadaje, tam znajdziesz pomoc
Tak,powinienem go dać ale w pinie 2 pom.kostki we wtyczce jak i gniezdzie są przewody a pin 32 zielonej kostki zegarów jak pisałem jest wolny.Przecież nie mogę przewodu podpiąć do istniejących już tam,dlatego że nie wiem od czego są.
Z tego co patrzę na rozpiskę pinów to nie musisz tego podłączać(w liczniku z 919(stare liczniki z mfa w zegarku lub full fis bez can) pin 32 zielonej kostki to zużycie paliwa, ale w licznikach 920 (1/2 fis lub pełen fis) ten pin jak już może być do info z radia jeśli ma się pełen fis), masz golfa z 2002r. i podłączasz tylko manetkę i tyle. Całe informacje o spalaniu itd. idzie po CAN.amatorek pisze:Tak,powinienem go dać ale w pinie 2 pom.kostki we wtyczce jak i gniezdzie są przewody a pin 32 zielonej kostki zegarów jak pisałem jest wolny.Przecież nie mogę przewodu podpiąć do istniejących już tam,dlatego że nie wiem od czego są.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Czyli, jest tak jak Gość mówił, że podłączam tylko przewody od manetki i to wszystko.Dzięki . Teraz jestem pewny. Jeszcze jedno pytanko,czy wolna kostka z lewej strony z przodu, to na pewno jest od czujnika temperatury zewnętrznej?
- Qto
- _
- Kontakt:
licznik pol-fis
faktycznie, u Ciebie ten sygnał idzie po CAN
wtyczka prędzej jest od klaksonu niż od czujnika temperatury... dla pewności to kolory kabli z wtyczki by się przydały
klakson to brązowy i czarno/żółty
czujnik temperatury brązowo/biały i brązowo/żółty
wtyczka prędzej jest od klaksonu niż od czujnika temperatury... dla pewności to kolory kabli z wtyczki by się przydały
klakson to brązowy i czarno/żółty
czujnik temperatury brązowo/biały i brązowo/żółty