brak ladowania i brak kontrolki od ladowania

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grabiec
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 441
Rejestracja: śr sty 30, 2008 19:34
Lokalizacja: Nowy Targ
Kontakt:

brak ladowania i brak kontrolki od ladowania

Post autor: grabiec » ndz maja 11, 2014 14:58

witam mam taki dziwny przypadek pacjent:
audi a3 8p 3,2 (BDB) quattro DSG 2004r
zmieniłem akumulator(w ten sam dzień nówka sztuka)bo stary już nie domagał
przejechałem jakieś 15km zgasiłem auto potem odpaliłem przejechałem ok 4km i zaczęły się problemy ze wspomaganiem zaczęło ciężko pracować a po chwili nie było go w ogóle i wyświetlił się komunikat o słabym akumulatorze (low batery czy jakoś tak)
zgasiłem auto i już go nie odpaliłem :/
podpięliśmy kable auto odpaliliśmy no i dalej to samo low bartery i żadnego sygnalizatora ze nie ma ładowania ani nic
sprawdziłem lądowanie no i brak non stop jest 11.3v na pracującym silniku jak i na zgaszonym
jaka może być przyczyna szczotki regulator ????? (to jest chyba jako jedna część)
czy co innego zaznaczam ze nie świeciła się kontrolka od ładowania


GrabarZ
teraźniejsze A3 8P 3.2 Quattro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=525739
moje byle mk4 4motion
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=329054

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2745
Rejestracja: śr maja 27, 2009 22:31
Lokalizacja: pomorskie

brak ladowania i brak kontrolki od ladowania

Post autor: jeryk10 » ndz maja 11, 2014 17:56

Pewnie przerwany przewód wzbudzenia alternatora .


Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
grabiec
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 441
Rejestracja: śr sty 30, 2008 19:34
Lokalizacja: Nowy Targ
Kontakt:

brak ladowania i brak kontrolki od ladowania

Post autor: grabiec » ndz maja 11, 2014 18:30

pwoiedz cos wiecej na ten temat jaki to przewod bo do altka idzie tylko jeden przewod przykrecany i wtyczka bodajze z 2 pinami


GrabarZ
teraźniejsze A3 8P 3.2 Quattro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=525739
moje byle mk4 4motion
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=329054

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości