Brak zapłonu, diody nie świecą, nie kręci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Wczoraj padł mi aku, wyjąłem go, dałem do ładowania na noc, rano go podłączyłem i chce odpalić a tu nic, przekręcam stacyjkę, a nawet diody się nie zapalają i nie ma reakcji na próbę odpalenia.
Światła zewnętrzne i wewnętrzne świecą, wycieraczki działają, ale już el szyby nie idą.
Aku też w dziwnych okolicznościach padł, bo mój poszedł już w zapomnienie ( w sumie nie wiem dlaczego, może tu tchwi problem) i wstawiłem mniejszy tylko na małą 10 min rundkę, aby tylko odpalić, podjechałem zgasiłem go i po 2 min chce odpalić i już ani drgnął rozrusznik (wtedy kontrolki się jeszcze zapalały).
Wczoraj padł mi aku, wyjąłem go, dałem do ładowania na noc, rano go podłączyłem i chce odpalić a tu nic, przekręcam stacyjkę, a nawet diody się nie zapalają i nie ma reakcji na próbę odpalenia.
Światła zewnętrzne i wewnętrzne świecą, wycieraczki działają, ale już el szyby nie idą.
Aku też w dziwnych okolicznościach padł, bo mój poszedł już w zapomnienie ( w sumie nie wiem dlaczego, może tu tchwi problem) i wstawiłem mniejszy tylko na małą 10 min rundkę, aby tylko odpalić, podjechałem zgasiłem go i po 2 min chce odpalić i już ani drgnął rozrusznik (wtedy kontrolki się jeszcze zapalały).
-
- VWGolf.pl Killer
kość stacyjki do sprawdzenia ,sprawdż masy silnika i na budę co idzie od aku, dodatkowo czy posjadasz jakiś alarm piszesz że światła świecą,wycieraczki działają czyli masa powinna być ale sprawdź też i wyczyść
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Sory nie jestem zbyt biegły, możesz jeszcze raz powiedzieć co mam zrobić ?
-
- VWGolf.pl Killer
najpierw sprawdź kostkę stacyjki odkręć plastiki koło kierownicy (dwa wkręty od spodu) wypnij kostkę ze stacyjki weź kawałek przewodu złącz nim gruby czerwony z niebiesko-czarnym (powinny zaświecić się kontrolki)drugim kawałkiem przewodu od grubego czerwonego przystaw na chwilę do grubego czerwono-czarnego powinien odpalić
jeśli zaświecą się kontrolki i odpali tak jak pisze tzn.że kostka do
jeśli zaświecą się kontrolki i odpali tak jak pisze tzn.że kostka do
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Brak zapłonu, diody nie świecą, nie kręci
Lipa nic to nie daje jakie inne sugestie. ogladalem ta kostke i wyglada na dobra.
Znalazłem poszlakę jak jest dźwigienka od ssania to niżej po ściągnięciu kawałka plastiku są 2 śrubki i przy jednej z nich jest blaszka stykająca się z karoserią, którą się dokręca ta śrubkę. No i jak przyłożę ta blaszkę to na ok 1 sek załącza się po czym znika i tak jak zaraz przyłożę to tak samo a jak ją dokręcę w ogóle nie ma nic. Ktoś kojarzy to i wie gdzie wychodzi ten kabel?
-
- VWGolf.pl Killer
zrób jakąś fotke tego co mówiśż i wrzuć do tego sprawdź czy na kostce stacyjki na grubym czerwonym jest cały czas plus jak nie musisz iść po przewodzie i szukać