dołożony centralny zamek.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- golfindzer
- Użytkownik
Cześć, zamierzam w golfie swoim włożyć elektryczne szyby, dzisiaj się rozeznałem w tej sprawie i rozkręciłem boczek kierowcy oraz plastiki pod kierownicą żeby dostać się do modułu...i stwierdzam że mam dołożony centralny zamek, bo na do modołu komfortu przyczepiony na trytytkę jest sterownik zamka centralnego, bo mnie kabelek zaniepokoił co wychodzi przy przycisku świateł awaryjnych, musiałabyć jakaś dioda tam, ale jej nie ma, urwana chyba...ale też przy rygielku w drzwiach mam chyba seryjną diodę co się mryga..więc powiedzcie czy trzeba zmieniać moduł komfortu czy nie...i czy dołożony zamek nic nie przeszkadza do elektrycznych szyb?
dodaje jeszcze fotki o co dokładniej chodzi.
Pozdrawiam
dodaje jeszcze fotki o co dokładniej chodzi.
Pozdrawiam
o jezu ale monolog.
Masz komfort który obsługuje centralny zamek a ktoś dołożył sterownik alarmu z pilotem nieoryginalny. Te elektryczne szyby to niby jakie chcesz założyć. Z przyciskami z golfa 3 czy oryginalne z komfortem. Jak z komfortem to od nowa wiązka - zamiast obecnego komfortu i dokładanego sterownika dajesz inny komfort, inną wiązkę, inne wiązki drzwi itd.
Masz komfort który obsługuje centralny zamek a ktoś dołożył sterownik alarmu z pilotem nieoryginalny. Te elektryczne szyby to niby jakie chcesz założyć. Z przyciskami z golfa 3 czy oryginalne z komfortem. Jak z komfortem to od nowa wiązka - zamiast obecnego komfortu i dokładanego sterownika dajesz inny komfort, inną wiązkę, inne wiązki drzwi itd.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- golfindzer
- Użytkownik
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
po co ??golfindzer pisze:ale ten dokładany sterownik to chyba zostaje?
Zajrzyj do działu FAQ
- golfindzer
- Użytkownik
no żeby mieć centralny zamek w samochodzie?, czy ten moduł jak wymienie to bedzie działał bez sterownika centralny?
- Qto
- _
- Kontakt:
centralny masz, ta dokładana centralka to tylko do pilota.
zakładając oryginalną elektrykę szyb wywalasz wszystko to co masz i dajesz komfort taki co obsługuje szyby i pilota
zakładając oryginalną elektrykę szyb wywalasz wszystko to co masz i dajesz komfort taki co obsługuje szyby i pilota
- golfindzer
- Użytkownik
no jak taki dam to zgadza się, podobno że taki 1J0959799AH, albo podobny, do szyb i lusterek elektrycznych on jest...ale to jak wywale ten sterownik pilota, to chyba mi ten pilot nie oryginalny nie bedzie działał...nie mam kluczyka scyzoryka. ale w sumie centralny będzie działał po przekręceniu kluczykiem w zamku , tak może być. aczkolwiek z pilota czasem wygodniej.
- Qto
- _
- Kontakt:
no na pewno niegolfindzer pisze:ale to jak wywale ten sterownik pilota, to chyba mi ten pilot nie oryginalny nie bedzie działał
teraz chyba też działagolfindzer pisze:ale w sumie centralny będzie działał po przekręceniu kluczykiem w zamku
ano...scyzoryk też można dokupić... albo możesz zrobić jak Eyk88 piszegolfindzer pisze:aczkolwiek z pilota czasem wygodniej.