Jak w temacie, mianowicie VAG pokazal blad 00281- faulty, predkosciomierz nie dziala, a wskaznik paliwa wariuje. Czy znajduje sie on w ARL'u tuz za filtrem oleju, w ciezko dostepnym miejscu, to ten? bo innego 3-pinowego znalezc nie moge, i czy moglby ktos powiedziec mi, co oznacza poszczegolny przewod i dokad on sie kieruje?
Z gory nadmienie, iz nie znalazlem nic co dotyczy ARL oraz zadnych wlasciwych informacji, oraz rozwiazania.
Dzieki
czujnik predkosci pojazdu - G68
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w każdym podłączenie jest takie samo...masa, zasilanie z bezpiecznika nr 7 i licznik pin 28 wtyczki niebieskiejankonian7 pisze:Z gory nadmienie, iz nie znalazlem nic co dotyczy ARL
Dziekuje Qto za pomoc, znalazłem czujnik, wtyczka była nadlamana, podkleilem i wrocilo wszystko do normy. Zdjecie dla potomnych. Czujnik predkosci pojazdu po prawej stronie , czarna wtyczka.
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
-
- Nowicjusz
witam,
mam prośbę o pomoc
posiadam golfa 4 z automatem 4 biegowym i przez dłubanie przy aucie (wcześniej było ok)wyskoczył mi błąd czujnika prędkości skrzyni G68, miałem uszkodzony kabel ABS w przednim kole i go naprawiłem, ale skrzynia nadal działa bez 4 biegu,
czy trzeba podłączyć VAG zęby wykasować ewentualny błąd? czy samo powinno wrócić do normy jeżeli usterka będzie naprawiona?
mam prośbę o pomoc
posiadam golfa 4 z automatem 4 biegowym i przez dłubanie przy aucie (wcześniej było ok)wyskoczył mi błąd czujnika prędkości skrzyni G68, miałem uszkodzony kabel ABS w przednim kole i go naprawiłem, ale skrzynia nadal działa bez 4 biegu,
czy trzeba podłączyć VAG zęby wykasować ewentualny błąd? czy samo powinno wrócić do normy jeżeli usterka będzie naprawiona?