Witam!
Mam problem z licznikiem w moim Golfie. Od 2 tygodni prędkościomierz szalał podczas przyśpieszenia ( latał góra-dół ), ale to też tylko gdy jechałem po nierównosciach. Gdy droga była gładka lub puszczałem pedał gazu, problem zanikał, a licznik funkcjonował normalnie. Dzisiaj po wyjeździe z warsztatu licznik kilometrów przestał nabijac przebieg, prędkościomierz ogłosił strajk na całej lini, a wskazówka paliwa majda się od poziomu właściwego do rezerwy wywołując zapalenie kontrolki. Do warsztatu nie miałem co wracać, bo już zamykali
Teraz moje pytanie, czy zegary mogły paść śmiercią naturalna czy mogła do tego doprowadzić ingerencja mechaników. Dodam ze wymieniany był rozrząd, filtry, olej, sprzęgło.
Golfik Iv 1.4 2003r.
Pozdrawiam!
Wariacje licznika / nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeżeli działają światła wstecznego, to zainteresuj się wtyczką impulsatora na skrzyni biegów. Wtyczka trzypinowa (nie dwu)
Problem rozwiązany. Impulsator był ok. Powodem zamieszania był przetarty wcześniej przewód pod akumulatorem. Prace pod maska doprowadziły go do większego uszczerbku, stad te wariacje. Kafelki polutowane, wszystko działa jak należy.