Powiadomienie o otwartych drzwiach, bez zapłonu, full fis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
przewertowałem na prawdę wiele tematów, i nie jestem w stanie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie... Ale opisze na początku co zrobiłem do tej pory i czego oczekuje.
Kupiłem sobie licznik full fis immo3, odblokowałem immo, aktywowałem sobie wskazówki(podświetlanie), rkm, welcome. Z tym ze znikła mi jedna rzecz, która była na początku(przed jeszcze dopasowaniem do auta) -> wyświetlanie otwartych drzwi, bez kluczyka w stacyjce. Teraz pokazuje tylko otwarte drzwi, gdy jest przekręcony zapłon. Co mogłem zepsuć ? Wgrałem nawet pierwotny wsad, którego sobie zrobiłem
kopie, ale dalej nie ma tej funkcji. Próbowalem wszystkiego co mi przychodziło do głowy, ale do tej pory głównie obcowałem z 1/2 fis. Teraz gdy mam fullfis, chciałbym sobie go wykorzystać, tak jak chce...
Pozdro.
przewertowałem na prawdę wiele tematów, i nie jestem w stanie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie... Ale opisze na początku co zrobiłem do tej pory i czego oczekuje.
Kupiłem sobie licznik full fis immo3, odblokowałem immo, aktywowałem sobie wskazówki(podświetlanie), rkm, welcome. Z tym ze znikła mi jedna rzecz, która była na początku(przed jeszcze dopasowaniem do auta) -> wyświetlanie otwartych drzwi, bez kluczyka w stacyjce. Teraz pokazuje tylko otwarte drzwi, gdy jest przekręcony zapłon. Co mogłem zepsuć ? Wgrałem nawet pierwotny wsad, którego sobie zrobiłem
kopie, ale dalej nie ma tej funkcji. Próbowalem wszystkiego co mi przychodziło do głowy, ale do tej pory głównie obcowałem z 1/2 fis. Teraz gdy mam fullfis, chciałbym sobie go wykorzystać, tak jak chce...
Pozdro.
Wejdź w CAN GATEWAY i wpisz ponownie kodowanie i zaakceptuj czasami pomaga, ja tak też miałem z tymi drzwiami, gdy ustawiałem w liczniku full fis kontrolkę przepalonej żarówki.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Kodowalem wlasnie kilkatrotnie can gateway. Chyba ze sprobuje wgrac oryginalny wsad i wtedy ponownie zakodowac can. Prawde mowiac nie pamietam czy taka opcje wyprobowalem, bo juz tyle kombinowalem ze mozna sie pogubic. Dzisiaj po poludniu poprobuje i dam znac czy cos pomoglo
Workshop code nic nie znaczy prawda?
Workshop code nic nie znaczy prawda?
Zdjecie klemy niestety nic nie dalo co do kodowania to dopiero jak bede w domu przy kompie
EDIT: Noi przywrocenie oryginalnego wsadu tez nic nie dało. I rozne pochodne kombinacje ze zdejmowaniem klemy, kodowaniem can.
Ma ktoś jeszcze jakies inne pomysly ?
EDIT: Noi przywrocenie oryginalnego wsadu tez nic nie dało. I rozne pochodne kombinacje ze zdejmowaniem klemy, kodowaniem can.
Ma ktoś jeszcze jakies inne pomysly ?
Może ten eeprom, który zachowałeś jako oryginalny został nadpisany omyłkowo i dlatego jest ten problem(zmiana wartości w eepromie może coś włączyć, ale i wyłączyć inną funkcję). Spróbuj porównać z eepromem ściągniętym z internetu od takiego samego licznika jaki masz.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
A macie jakieś wiarygodne źrodło, żeby ten wsad ściągnać i porównac ?
Numer mojego licznika to 1J0920946A VDO V13.
Wsad chetnie bym przyjał z końcowka 846. Docelowo bedzie wyskalowany w km/h.
Numer mojego licznika to 1J0920946A VDO V13.
Wsad chetnie bym przyjał z końcowka 846. Docelowo bedzie wyskalowany w km/h.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu,więc opiszę swój przypadek tutaj.
Licznik ful fis,z passata 3B0920847,wgrany eprom z golfa 1j5920846 i wszystko działało.Pewnego dnia wymieniałem CB,które miałem podłączone pod zasilanie radia,wypiął się plus i zrobił zwarcie do masy.Spalił się bezpiecznik od radia.Bezpiecznik wymieniłem radio działa,natomiast zniknęło mi w ogóle na fisie info o otwartych drzwiach masce i klapie.Po za tym wszystkie info na fisie wyświetla.Co mogło polecieć?
Nie chcę zakładać nowego tematu,więc opiszę swój przypadek tutaj.
Licznik ful fis,z passata 3B0920847,wgrany eprom z golfa 1j5920846 i wszystko działało.Pewnego dnia wymieniałem CB,które miałem podłączone pod zasilanie radia,wypiął się plus i zrobił zwarcie do masy.Spalił się bezpiecznik od radia.Bezpiecznik wymieniłem radio działa,natomiast zniknęło mi w ogóle na fisie info o otwartych drzwiach masce i klapie.Po za tym wszystkie info na fisie wyświetla.Co mogło polecieć?
No to z ostatniej chwili, na szybko sprawdziłem wsad, ktory mi podeslali koledzy. I naprawilo sie do czasu... gdy chciałęm przekodować licznik. Tzn zmienic na europe i tam wpisac wyposazenie. Jest opcja zakodowania licznika bezposrednio we wsadzie ? Bo teraz juz resetowanie can gateway nic nie daje, ani tez wgranie od nowa tego samego wsadu. Jutro nad tym przysiade, bo bedzie czas, dzisiaj mnie tylko ciekawosc zżerała
Pozdro.
Pozdro.
Masz na pewno moduł komfortu 1CO? Tylko taki obsługuje ten samochodzik z drzwiami, a objawy o których piszesz, że raz się pojawił i potem go nie ma świadczyłyby , że masz moduł 1J0. Najlepiej podaj rocznik auta i jaki masz moduł komfortu.
Rocznik auta 2002, ale akurat cala instalacje komfortu robilem od podstaw sam. Modul mam 1j0, na wakacje planuje zmiane na can. Dziekuje za oswiecenie z tym, ze na 1j0 to nie dziala. W sumie tak od poczatku myslalem, ale gdy po wlozeniu pojawila sie ta ikonka, a potem zniknela, to stwierdzilem ze cos musze robic zle :d
Wiec z mojej strony to wszystko, temat mozna zamknac. Powodem jest modul komfortu. Dzieki za pomoc
Wiec z mojej strony to wszystko, temat mozna zamknac. Powodem jest modul komfortu. Dzieki za pomoc
Re: Powiadomienie o otwartych drzwiach, bez zapłonu, full fi
Wyciągam kotleta z lodówki...
U mnie wyświetla poprawnie drzwi kierowcy i klapę bagażnika, najprawdopodobniej maskę też by wyświetlił ale w momencie gdy dokładałem 1J0 z końcówka AH (wcześniej był Q na jedną wtyczkę bez pilota) miałem uszkodzony mikrostyk maski o czym wtedy nie wiedziałem i mimo że kolory kabli się zgadzały to nie miałam sygnału otwarcia. Nie będąc w 100% pewny nie podłączyłem tego przewodu a był właśnie w drugiej, brązowej dokładanej wtyczce komfortu. Na drzwi pasażerów nie ma co liczyć, akurat mam wersję 3D i chyba tylko to mnie powstrzymuje od szybkiej kolejnej wymiany komfortu na 1C0 który nawet mam. Dla jednych drzwi nie chce mi się
Klapę wyświetla bo pociągnąłem mostek z licznika do komfortu opisany w FAQ, który działa na każdym liczniku. Drzwi kierowcy (a tym samym buzer zapalonych świateł) to kwestia wykasowania błędów komunikacji i przekodowanie bramki CAN na tę samą wartość. A maska śmigała zwierana przewodem do masy, a że mikrostyk padł to kabel wisi luźno do dziś.
Mój licznik to 1J5920846C.
Reasumując w 3D nie zadziałają tylko drzwi pasażera, w 5D wszystkich pasażerów.
pzdr
Nie do końca tak jest z tym 1J0cjubas pisze:Dziekuje za oswiecenie z tym, ze na 1j0 to nie dziala.
U mnie wyświetla poprawnie drzwi kierowcy i klapę bagażnika, najprawdopodobniej maskę też by wyświetlił ale w momencie gdy dokładałem 1J0 z końcówka AH (wcześniej był Q na jedną wtyczkę bez pilota) miałem uszkodzony mikrostyk maski o czym wtedy nie wiedziałem i mimo że kolory kabli się zgadzały to nie miałam sygnału otwarcia. Nie będąc w 100% pewny nie podłączyłem tego przewodu a był właśnie w drugiej, brązowej dokładanej wtyczce komfortu. Na drzwi pasażerów nie ma co liczyć, akurat mam wersję 3D i chyba tylko to mnie powstrzymuje od szybkiej kolejnej wymiany komfortu na 1C0 który nawet mam. Dla jednych drzwi nie chce mi się
Klapę wyświetla bo pociągnąłem mostek z licznika do komfortu opisany w FAQ, który działa na każdym liczniku. Drzwi kierowcy (a tym samym buzer zapalonych świateł) to kwestia wykasowania błędów komunikacji i przekodowanie bramki CAN na tę samą wartość. A maska śmigała zwierana przewodem do masy, a że mikrostyk padł to kabel wisi luźno do dziś.
Mój licznik to 1J5920846C.
Reasumując w 3D nie zadziałają tylko drzwi pasażera, w 5D wszystkich pasażerów.
pzdr
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
Re: Powiadomienie o otwartych drzwiach, bez zapłonu, full fi
hej
Czyli jeżeli mam auto z immo2 modelowo 2000r (produkcji 12.1999) i wsadzam licznik immo3 więc aby full fis sygnalizował otwarcie drzwi pasażerów to muszę wymieniać moduł komfortu plus 4 silniczki?
Czyli jeżeli mam auto z immo2 modelowo 2000r (produkcji 12.1999) i wsadzam licznik immo3 więc aby full fis sygnalizował otwarcie drzwi pasażerów to muszę wymieniać moduł komfortu plus 4 silniczki?