Problem ze światłami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze światłami
Witam mam problem z moim mk3, a mianowicie: gdy niechcący zostawię włączony kierunkowskaz i wyłączę zapłon, to świeci mi tylne lewe światło pozycyjne.
Macie może jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny? Wiem, że najłatwiej byłoby pamiętać o wyłączaniu kierunkowskazów... ale często mi się zdarza zapomnieć i wtedy nie trudno o rozładowanie akumulatora
Z góry dzięki za pomoc
Macie może jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny? Wiem, że najłatwiej byłoby pamiętać o wyłączaniu kierunkowskazów... ale często mi się zdarza zapomnieć i wtedy nie trudno o rozładowanie akumulatora
Z góry dzięki za pomoc
Problem ze światłami
Manetką kierunkowskazu włącza się światła postojowe w golfie. Kolejny który o tym nie wie A z przodu ci się nie świeci bo pewnie żarówka spalona
MK3 ADZ->AGU
Problem ze światłami
Nie masz co szukać przyczyny - dokładnie jak kolega wyżej napisał - to normalne. W każdym aucie Sprawdź prawe postojówki, skoro mówisz, że tylko lewe Ci świeci, bo tez powinny świecić
Problem ze światłami
Wszystkie żarówki świecą.
Przysiągłbym, że postojowe włączałem pokrętłem po lewej stronie deski rozdzielczej no ale nic...
Przysiągłbym, że postojowe włączałem pokrętłem po lewej stronie deski rozdzielczej no ale nic...
Problem ze światłami
Owszem, postojówki włączasz pokrętłem, ale nieraz nie potrzeba włączać obu - wystarczy jedna strona - i po to masz właśnie opcję w kierunkowskazach.
Problem ze światłami
Oboje się mylicie, pokrętłem włącza się pozycyjne a manetką postojowe.
MK3 ADZ->AGU
Problem ze światłami
Dodam że w momencie gdy świeci ci się pozycyjne
i otworzysz drzwi kierowcy to powinien włączyć się "brzęczyk" świateł.
Ja się na początku dziwiłem dlaczego brzęczy
pomimo wyłączonych świateł na pokrętle.
Okazało się że miałem kierunek wbity....
i otworzysz drzwi kierowcy to powinien włączyć się "brzęczyk" świateł.
Ja się na początku dziwiłem dlaczego brzęczy
pomimo wyłączonych świateł na pokrętle.
Okazało się że miałem kierunek wbity....
Problem ze światłami
Dzięki serdeczne wszystkim, wstyd się przyznać, ale do tej pory pozycyjne i postojowe, to było dla mnie jedno i to samo
Re: Problem ze światłami
No dobra, niech będzie Ale generalnie zastosowanie jednych i drugich takie samo...ssarna1 pisze:Oboje się mylicie, pokrętłem włącza się pozycyjne a manetką postojowe.