Szyby Elektryczne

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

mateusz995
Nowicjusz
Nowicjusz

Szyby Elektryczne

Post autor: mateusz995 » pn kwie 14, 2014 21:41

Witam wszystkich:)

Postanowiłem skusić się i zarejestrować się na forum.vwgolf.pl ponieważ od paru tygodni męczy mnie problem z elektrycznymi szybami, mianowicie problem polega na tym, że przy otwartych drzwiach szyby się otwierają.. gdy zamknę drzwi szyby po prostu przestają reagować na różne polecenia.. co najlepsze jest to, że z centralnego wszystkie szybki idą w dół- sprawdzałem bezpieczniki wszystko okey.. wydaje mi się, że problem tkwi w tzw: module(jeśli coś takiego istnieje) proszę o pomoc.. zaczyna robić się to powoli nie znośne, szczególnie w taką pogodę która w najbliższy dniach nas czeka :) Szukałem na forum.. lecz nic nie wykminiłem :)

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Szyby Elektryczne

Post autor: grg474 » pn kwie 14, 2014 21:48

mateusz995 pisze:wydaje mi się, że problem tkwi w tzw: module(
wydaje ci się - zdejmij te karbowane gumy pomiędzy drzwiami a słupkami i napraw poprzecinane przewody

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

mateusz995
Nowicjusz
Nowicjusz

Szyby Elektryczne

Post autor: mateusz995 » pn kwie 14, 2014 21:54

Właśnie... wracając do wiązków kabli dobre są, lecz po wciśnięciu tego cypla ,, jak zamkniesz drzwi swiatło gaśnie'' to okna działają. Znalazłem jeszcze jeden problem światła cofania nie świecą :)

Gizmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Szyby Elektryczne

Post autor: Gizmo » sob kwie 19, 2014 01:59

Posprawdzaj całkiem wiązki może gdzieś masz jednak przecięte i prowizorycznie nie zlutowane a jedynie skręcone same kable. Dodatkowo sprawdź jak wygląda wnętrze w tych karbowanych gumach czy tam nie zaśniedziały te przewody. Ja miałem u siebie problem właśnie prowizorycznego skręcenia kabli i jak wiązki poprawiałem tzn. podnosiłem do góry w gumach to działało jak nie to klapa, niezależnie czy otworzone drzwi czy zamknięte.
Jeżeli chodzi o światła to standard, pierwsze lecą żarówki i bezpieczniki czy są ok?

Powered by Gizmo

mateusz995
Nowicjusz
Nowicjusz

Szyby Elektryczne

Post autor: mateusz995 » śr kwie 23, 2014 20:25

Wsadziłem w tamtym tygodniu kluczyk do zapalniczki... trudno ze przepaliłem 5 bezpieczników i dzięki tej głupiej decyzji doszedłem do mojego mankamentu który męczył mnie od pewnego czasu... bezpiecznik z pozycji 14 to z wstecznego i był tam bezpiecznik o mocy 15A i zmieniłem go na 25A i od tygodnia wszystko działa jak należy(najlepsze w tym, że każdy bezpiecznik sprawdzałem dokładnie) tylko prawa szyba zaczęła wariować sama sie otwiera i nie da się jej zamknąć.. mam na to sposób. Dziękuje za pomoc chłopaki pozdrawiam :okej:

JAK TO MÓWIĄ CZŁOWIEK NA BŁĘDACH SIĘ UCZY :)

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Szyby Elektryczne

Post autor: Mavrick » czw kwie 24, 2014 13:58

mateusz995 pisze:tylko prawa szyba zaczęła wariować sama sie otwiera i nie da się jej zamknąć
Takie zachowanie powstaje zwykle gdy np probujesz odpalic samochod i aku pada....nie ucieka Ci gdzies prad?? mozesz sprawdzic jeszcze czy podczas samoczynnego otwierania sie szyby odlaczenie obu przelacznikow od szyb zatrzyma ten proceder;) jezeli tak to musisz rozebrac przelaczniki i sprawdzic co tam sie dzieje...moze blaszka sie zawiesila...jezeli odlaczenie nic daje to szukaj winy po stronie okablowania...ewentualnie uwalony modul od elektryki...

mateusz995
Nowicjusz
Nowicjusz

Szyby Elektryczne

Post autor: mateusz995 » pt kwie 25, 2014 14:48

W majówkę zajrzę, może szef jakieś wolne zarzuci :-)

Awatar użytkownika
spirit77
Użytkownik
Użytkownik

Re: Szyby Elektryczne

Post autor: spirit77 » pt kwie 25, 2014 19:48

mateusz995 pisze:
bezpiecznik z pozycji 14 to z wstecznego i był tam bezpiecznik o mocy 15A i zmieniłem go na 25A i od tygodnia wszystko działa jak należy

JAK TO MÓWIĄ CZŁOWIEK NA BŁĘDACH SIĘ UCZY :)
Według rozpiski bezpiecznik w pozycji 14 powinien mieć wartość 10A, 25A to sporo za dużo i mogą się dziać dzięki temu nieciekawe rzeczy.

Było: Scirocco GT II 91 RIP
Jest: Scirocco GT II 90
Jest: Scirocco 82

ObrazekObrazekObrazek

mateusz995
Nowicjusz
Nowicjusz

Szyby Elektryczne

Post autor: mateusz995 » pn kwie 28, 2014 23:32

No niby tak... nie potrafię dojść dlaczego ciągle pali mi się bezpiecznik z pozycji 14;/ domyślam się, że wkrótce będą konsekwencje moich dokonań :D :satan: poczekam na jakiś hajs i wyśle do elektryka ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”