Problem z odpalaniem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Przemoo01
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpalaniem

Post autor: Przemoo01 » śr kwie 09, 2014 20:50

Witam.

Mam następujący problem, Golfina (4) dotychczas paliła bez najmniejszego problemu natomiast teraz wystepują problemy. Po przekręceniu zapłonu kontrolki świecą bardzo bladym kolorem. Po przekręceniu kluczyka "dalej" aby silnik zapalił rozrusznik kręci bez najmniejszego problemu, natomiast silnik nie pali. Po kilkukrotnym wył i wł zapłony kontrolki świeca normalnym kolorem tak ja było dotychczas i silnik odpala bez problemu. Podłączałem samochód pod diagnostykę i wykryło mi liczne błędy w ABS. Po mimo kasowania ich po ponownym przekręceniu kluczyka dzieje się to samo. Bezpieczniki sprawdzałem oraz aku trzyma się bardzo dobrze, załączam fotkę na której wyskakują mi kontrolki co najdziwniejsze w momencie gdy przekręcam kluczyk do zapłonu kontrolka ze świec żarowych nie pali się, w momencie gdy kontrolki są bladego koloru. Natomiast gdy kontrolki są koloru właściwego kontrolka świec żarowych zapala się. Na fotce widoczna jest kontrolka hamulca ręcznego na fotce nie widać ale w rzeczywistości zapala się po czym gaśnie i tak w kółko. Podejrzewam że na przewodzie plusowym prowadzącym pod kontrolki jest duży spadek napięcia (nie robiłem jeszcze pomiarów). Stad te blade kolory. Dodam jeszcze ze na diagnostyce komp wykrył błąd 00688 czyli zbyt niskie napięcie na komputerze sterującym silnika 30. I teraz mam pytanko czy spotkaliście się z podobnym problemem, bądź macie jakieś cenne rady ?
Obrazek

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Problem z odpalaniem

Post autor: grg474 » czw kwie 10, 2014 12:49

odkręć i wyjmij akumulator. Odkręć podstawę akumulatora (4 śrubki - klucz nasadowy 10), zdejmij podstawę, pod nią zobaczysz punkt masowy przykręcony do podłużnicy, odkręć, wyczyść i przykręć

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Przemoo01
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpalaniem

Post autor: Przemoo01 » czw kwie 10, 2014 16:30

Wielkie dzięki ; ) Styk był zaśniedziały przeczyściłem go, podlączyłem pod kompa usunołem wszelkie błędy i jak na razie pali bez najmniejszego problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”