Uruchomienie radia po przekręceniu kluczykla.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, chciałbym w moim golfie podpiąć radio tak aby działało ono tylko po włożeniu bądź przekręceniu kluczyka.
Znalazłem jakieś przewody po starym radiu które żarło prąd na postoju jak szalone dlatego teraz chciałbym słuchać radia tylko po przekręceniu kluczyka.
W załączniku dodam zdjęcie tych moich nieszczęsnych kabli.
Wyczytałem gdzieś że najlepiej poprowadzić przewód od stacyjki od czarnego przewodu i do niego podpiąć czerwony kabel od kostki ale nie wiem czy to prawidłowe połączenie dlatego prosił bym o "łopatologiczne wytłumaczenie" Z góry dziękuję i przepraszam za kłopot.
Znalazłem jakieś przewody po starym radiu które żarło prąd na postoju jak szalone dlatego teraz chciałbym słuchać radia tylko po przekręceniu kluczyka.
W załączniku dodam zdjęcie tych moich nieszczęsnych kabli.
Wyczytałem gdzieś że najlepiej poprowadzić przewód od stacyjki od czarnego przewodu i do niego podpiąć czerwony kabel od kostki ale nie wiem czy to prawidłowe połączenie dlatego prosił bym o "łopatologiczne wytłumaczenie" Z góry dziękuję i przepraszam za kłopot.
ja jutro będę coś takiego rzeźbił, tylko nie pociągnę ze stacyjki przewodu, bo mi się nie chce tam rzeźbić, tylko znajdę jakiś tu przy radiu gdzie się pojawia +12V po przekręceniu kluczyka, ale nie w pozycję zapłon, tylko ciut wcześniej, jak nawiew zaczyna chodzić, a kontrolki się nie palą i się w niego wepnę z radia przewodem sterującym i już jak się nie znasz na tym to lepiej nie kombinować, bo zwarcie to jest nie problem zrobić a potem to naprawić to już problem i koszta
jak zrobię i będzie działać to Ci najwyżej fotki powysyłam co i jak
jak zrobię i będzie działać to Ci najwyżej fotki powysyłam co i jak
-
- Nowicjusz
Chętnie zobaczę zdjęcia ale podłączyłem już radio. Pociągnąłem napięcie ze stacyjki i ładnie działa.
jednak nie rzeźbiłem bo pogoda słaba była ale jak już działa to gitara a mam zapytanie, jak Dasz na zapłon to się dopiero radio włącza?
-
- Nowicjusz
Tak, zaświeca sie kontrolki i radio razem z nimi. Niczego innego nawet nie kombinowałem nie szukałem tylko zrobiłem tak.
hmm ok, ja muszę kombinować ciut inaczej, bo czasami stoję po 30 minut i czekam za matką to by mnie migające kontrolki dobijały
-
- Nowicjusz
Re: Uruchomienie radia po przekręceniu kluczykla.
[quote="Przemek19840"][/quote]
a ustawienia radia nie resetują się teraz ? jak miałeś stałe napięcie to pamięć radia była a teraz od nowa ustawiasz czy co
a ustawienia radia nie resetują się teraz ? jak miałeś stałe napięcie to pamięć radia była a teraz od nowa ustawiasz czy co
jak ma się pamięć radia resetować, jak do radia dochodzą dwa "+". Jeden jest od potrzymania pamięci a drugi od sterowania
no to już wiesz , porzeźbiłem dziś i plusa pociągnąłem od nawiewu, bo się tam plus pojawia jak się kluczyka nie dokręci do końca i działa aż miło
czyli czerwony kabel od kostki przy radiu podpiąć pod który kabel od nawiewów ?
no u mnie w radio jest czerwony, u Ciebie może być inaczej
ja to zrobiłem tak, ale po świętach pociągne ładnie przewód do kostki ISO i przewód jest normalnie od tyłu pociągnięty, tu na fotkach jest od frontu bo lookałem czy działa
ja to zrobiłem tak, ale po świętach pociągne ładnie przewód do kostki ISO i przewód jest normalnie od tyłu pociągnięty, tu na fotkach jest od frontu bo lookałem czy działa
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Na pierwszym zdjęciu widać kabelek brązowo-czerwony. Pojawia się na nim napięcie +12V po włożeniu kluczyka (bez przekręcania). Jeżeli się nie pojawia, to trzeba wymienić kostkę stacyjki.