przy otwieraniu auta z pilota otwierają się szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem ze podlonczylem niedawno cenralny zamek na pilot (miałem zwykły z kluczyka) i chodzi o to ze gdy otwieram auto to mi wszystkie szyby się otwierają! Jak to mogę naprawić żeby się nie otwieraly przy otwieraniu auta? Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
W naszych golfach była opcja domykania szyb z pilota/kluczyka po dluzszym przytrzymaniu. Jeśli podłączałeś to sam z jakimś uniwersalnym zestawem to może wspiąłeś się w nieodpowiedni kabel.
Funkcję chyba da się wyłączyć VAGiem, ale jak dokładnie to nie wiem. Ja mam central z kluczyka i sam podłączałem pilot, domykanie mam z kluczyka w drzwiach a z pilota już nie, więc może Ty źle trafiłeś. Podłącz centralkę pod inne kable(najlepiej te zaraz przy zamku, pod tapicerką drzwi) i zobacz wtedy
Funkcję chyba da się wyłączyć VAGiem, ale jak dokładnie to nie wiem. Ja mam central z kluczyka i sam podłączałem pilot, domykanie mam z kluczyka w drzwiach a z pilota już nie, więc może Ty źle trafiłeś. Podłącz centralkę pod inne kable(najlepiej te zaraz przy zamku, pod tapicerką drzwi) i zobacz wtedy
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Jest:
Wpiolem się w kable żółto-niebieski i zielono-czerwony w wiazce drzwi kierowcy. Sterownik dokładniej to ten jeśli cos to pomoże: http://m.allegro.pl/centralny-zamek-4di ... 74030.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
RobertXXX, a czy przypadkiem centralka nie podaję za długiego impulsu otwierania ?? Bo jak przekręcisz kluczyk w zamku na pozycję otwierania i przytrzymasz...to szyby też się otworzą
dr.house, opcja jest...ale nie jest hop żeby ją włączyć/wyłączyć - na pewno nie VAGiem, ani tym bardziej grzebiąc w kablach
dr.house, opcja jest...ale nie jest hop żeby ją włączyć/wyłączyć - na pewno nie VAGiem, ani tym bardziej grzebiąc w kablach
Nie wiem ale pewnie tak jest, to co mogę zrobić żeby tak nie było? Wole całkiem zrezygnować z domykania szyb po zamknięciu auta z kluczyka lub pilotu niż żeby się miały mi otwierać wszystkie szyby po otwarciu auta z pilota...
A na centralce nie masz możliwości ustawienia długości sygnału? Zazwyczaj jest taki mały przycisk który to ustawia.
Było:
Jest:
Jest:
Nie ma u mnie nic takiego, jedynie w starym sterowniku sa jakieś przełączniki 1,2,3,4....
Wszedłem w aukcję modułu który masz, spójrz na zdjęcie właściwego modułu i sprawdź czy u Ciebie tego nie ma. Jak patrzysz od frontu to widzisz z prawej strony wejście na kostkę 8 pinową, na środku wejście na kostkę 2 pinową (pewnie dioda) i po lewej schowany jest taki przycisk. Służy on do dokodowywania kluczyków po dłuższym przytrzymaniu, a po jednokrotnym naciśnięciu powinien służyć do zmiany długości sygnału podawanego przez moduł.
Proszę sprawdź
Proszę sprawdź
Było:
Jest:
Jest:
dr.house, wielkie dzięki za pomoc! zrobiłem tak jak kazales i juz wszystko jest ok Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam temat do zamknięcia.