Problem z oświetleniem wnętrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam po przekręceniu włącznika świateł na pierwszą i drugą pozycje nie zawsze zapala mi się oświetlenie wnętrza, zaś światła mijania i pozycyjne zawsze. Czym to będzie spowodowane ? włącznik świateł czy jakiś przekaźnik ?
Sprawdź na początek bezpiecznik od oświetlenia wnętrza. Chyba nr 14.
I chyba chodzi o podświetlenie deski a nie oświetlenie wnętrza?
I chyba chodzi o podświetlenie deski a nie oświetlenie wnętrza?
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Tak dokładnie podświetlenie deski rozdzielczej czyli wszystko jak np. licznik climatronik przyciski. Temat jest taki, że oświetlenie włącza się za którymś razem po włączaniu i wyłączaniu włącznika świateł postoj/mijania. Chyba wiem w czym problem - nie działa mi regulacja natężenia podświetlenia w aucie ... Czy to będzie powód szkody ? Chodzi mi o to żeby podświetlenie wnętrza włączało się za każdym razem - regulacji natężenia nawet nie używam zbyteczne jednak jak dzisiaj zauważyłem podczas mycia auta regulacja owa nie działa. Jak to wymienić co jest za to odpowiedzialne ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wyciągnij regulator i zmostkuj we wtyczce kabel szary z szaro/niebieskim...zobacz jak będzie
Jak nie będzie poprawy to odłącz podświetlenie zapalniczki...jak dalej nie będzie poprawy to pewnie włącznik świateł jest winny
Jak nie będzie poprawy to odłącz podświetlenie zapalniczki...jak dalej nie będzie poprawy to pewnie włącznik świateł jest winny
Wyciągnąłem regulator zmostkowałem te przewody i już podświetlenie działa. Jednak regulator do wymiany w przyszłości.