Nie wyłączją się światłą, radio, dmuchawa podzczas odpalania

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

cbool1995
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cbool1995 » ndz mar 16, 2014 23:21

Witam
Mam pytanie czy tak powinno być? Mam golfa Mk3 1.4 abd 93r. Światła mijania jak odpalam silnik to przygasają nie wyłączają się.Przepraszam może to pytanie jest głupie/banalne ale czy w golfie coś się zepsuło że nie odcina prądu podczas odpalania. W innych samochodach prąd odcina.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 16, 2014 23:47

Widzę trzy możliwości
1. Uszkodzona kostka stacyjki
2. Zła ocena sytuacji przez Ciebie, tzn widzisz światło żarówek pozycyjnych które nie mają gasnąć.
3. Zamontowano coś niefachowo, np jakiś układzik do automatycznego zapalania świateł albo przekaźniki do świateł

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

cbool1995
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cbool1995 » pn mar 17, 2014 00:02

Dzięki za odpowiedź!
1. Można to jakoś sprawdzić?
2. Właśnie światła przygasają odpalam w ciemnym garażu jak rozrusznik kręci to świecą raz słabiej (rozrusznik raz obróci ) mocniej
3. Nic się automatycznie nie zapala
A i jeszcze jak zgasł mi ostatnio samochód i chciałem go szybko odpalić nie wyłączyłem nic(radia świateł dmuchawy) to miał ciężko zapalić.
Jestem zielony jeśli chodzi o samochody, ten golfik jest moim pierwszym i się uczę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”