Źle wyskalowana prędkość
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Źle wyskalowana prędkość
Witam.
Otóż od kilku dni nurtuje mnie temat mojego licznika. Znalazłem sporo wątków na ten temat na forum, ale żaden nie był w stanie mi dokładnie odpowiedzieć na tą wątpliwość. Jakiś czas temu, zorientowałem się, że mój licznik źle wskazuje prędkość. Wyeliminowałem nie które możliwości (źle zakodowany zegar itp). Po sprawdzeniu VAG-COM przy jeździe 50 km/h wg licznika VAG-COM podaje prędkość i z ABS i z licznika 59 km/h. Sprawdzenie wg słupków przy drogach też wyszło pozytywnie, co za tym idzie kilometry golf zlicza odpowiednio. Poniżej załączam zdjęcia z programu VAG-COM z nr. licznika i zdjęcie licznika. Jeszcze wczoraj byłem przekonany że należy zmienić wsad licznika z JS0 na JS5 i temat będzie rozwiązany. Dziś udałem się do lokalnego magika i ten o dziwo stwierdził że należy zmienić tarcze w liczniku. Jakieś sugestie której wersji się trzymać? zmieniać wsad czy zmieniać tarcze? Jeśli wsad to czy możecie polecić kogoś z okolic słupska kto podjąłby się wyprostowania sprawy błędnych wskazań prędkości w moim liczniku?
Otóż od kilku dni nurtuje mnie temat mojego licznika. Znalazłem sporo wątków na ten temat na forum, ale żaden nie był w stanie mi dokładnie odpowiedzieć na tą wątpliwość. Jakiś czas temu, zorientowałem się, że mój licznik źle wskazuje prędkość. Wyeliminowałem nie które możliwości (źle zakodowany zegar itp). Po sprawdzeniu VAG-COM przy jeździe 50 km/h wg licznika VAG-COM podaje prędkość i z ABS i z licznika 59 km/h. Sprawdzenie wg słupków przy drogach też wyszło pozytywnie, co za tym idzie kilometry golf zlicza odpowiednio. Poniżej załączam zdjęcia z programu VAG-COM z nr. licznika i zdjęcie licznika. Jeszcze wczoraj byłem przekonany że należy zmienić wsad licznika z JS0 na JS5 i temat będzie rozwiązany. Dziś udałem się do lokalnego magika i ten o dziwo stwierdził że należy zmienić tarcze w liczniku. Jakieś sugestie której wersji się trzymać? zmieniać wsad czy zmieniać tarcze? Jeśli wsad to czy możecie polecić kogoś z okolic słupska kto podjąłby się wyprostowania sprawy błędnych wskazań prędkości w moim liczniku?
Źle wyskalowana prędkość
AGR90, na drugim zdjęciu pozycja 08 blok pomiarowy, który dokładnie nie pamiętam, ale łatwo to sprawdzić.
Źle wyskalowana prędkość
bat67, do tych tarcz musisz mieć wsad 1J5 więc nie widzę problemu. Chyba łatwiej znaleźć wsad niż tarcze za małe pieniądze
nawet mam chyba taki
nawet mam chyba taki
Źle wyskalowana prędkość
Adek99, dzięki za odpowiedź. Więc zostaje ostatnia sprawa. Kto byłby chętny zabawić się w okolicach słupska w takie coś.
Źle wyskalowana prędkość
Masz wsad od angola, a tarcze europejskie stąd pewnie przekłamanie. Wsad powinien być z końcówką 826 C, a masz 926 C.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Źle wyskalowana prędkość
kamil1555, jak dobrze widoć na zdjęciu on ma wsad 1J0.... A musi mieć 1J5... tyle w temacie
Źle wyskalowana prędkość
Może być też tak, że ktoś grzebał w tym liczniku i kopiował komórki prędkościomierza i nie zrobił tego idealnie. 1J0 i 1J5 920 926 C(angliki) mają 130km/h. 826 C (europejczyk) mają 100km/h na górze.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Źle wyskalowana prędkość
bat67, podeślij licznik to wgram wsad jaki zechcesz
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Źle wyskalowana prędkość
Witam mi licznik zaniża o 4km/h czy tak powinno być ???
Jadę 80km/h licznikowo a komputer pokazuje 76 km/h .
Licznik Full Fis bez Can 919
Jadę 80km/h licznikowo a komputer pokazuje 76 km/h .
Licznik Full Fis bez Can 919
Źle wyskalowana prędkość
przesuń sobie wskazówkę o te 4km/h jeśli jest to różnica cały czas tj czy przy 50 czy 80 czy 100km/h
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5