Witam , coś się ... popsuło i nie działają mi kierunkowskazy tzn. działają jak awaryjne włączę lewe lub prawe pala się wszystkie .... odpiłem tył i dalej pali się wszystko (cały przód) tak samo wyjecie żarówki z przednich nie powoduje zmian dalej migają w takim samym tępię wszystkie .... , wymieniłem manetkę na inna i dalej to samo brak zmian dodam ze nie pala mi się diody na zegarach . tym tylko przy awaryjnych miga guzik .
Zauważyłem tez ze gdy włączę zapłon to ikonka oleju która się pali przy włączeniu kierunków miga leciutko .
wymieniłem przekaźnik 21 i dalej jest tak samo ....
ma ktoś pomysł gdzie szukać usterki ???
dodam ze ikonki na zegarach przestały mi migać jakiś czas temu ale kierunki działały poprawnie.
cabrio kierunkowskazy wariuja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kolego do sprawdzenia punkty masy. przy akumulatorze, w skrzynce bezpieczników (gruby brązowy) i koło skrzynki bezpieczników po lewej stronie u góry. i możesz przejrzeć przy światłach z tyłu (brązowe kable z lamp.)
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
masy raczej są ok hmm a czy zwarcie w wiązce przedniej świateł może powodować mruganie tyłu ??
hmm i nadal nie wiem dlaczego mi nie migają lampki na liczniku.
hmm i nadal nie wiem dlaczego mi nie migają lampki na liczniku.
przerabiałem taki temat ostatnio w MKIII i winna była masa koło skrzynki bezpieczników....
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
Kolego proponuję sprawdzić włacznik awaryjnych gdyż jest bezpośrednio powiązany z kierunkami.
poprowadziłem nowe przewody na cały przód i tymczasem jest ok, zrobi się cieplej to wypruje wiązkę i wymienię kable na nowe .