Skrz. bezpieczników i przekaźników mk2/mk3/passat b3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. ABF spięty z instalacją z mk2 i wszystko jest na kostkach tego typu:
brakuje przekaźnika nr 30 ale też przydało by się to jednak połączyc ze skrzynką od mk3/passat b3. I teraz jest sprawa. Czy skrzynki z mk3/b3 tez byly na takich "kostkach" czy w tych autach z ABFem były tylko tego rodzaju:
za pomoc bede mega wdzięczny
brakuje przekaźnika nr 30 ale też przydało by się to jednak połączyc ze skrzynką od mk3/passat b3. I teraz jest sprawa. Czy skrzynki z mk3/b3 tez byly na takich "kostkach" czy w tych autach z ABFem były tylko tego rodzaju:
za pomoc bede mega wdzięczny
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
Możesz to zrobić bez tego przekaźnika nr.30 lub 32, ja w sciro zrobiłem zasilanie kompa Digi I przez zwykły przekaźnik w dodatkowej podstawce wpiętej u góry skrzynki. Jak chcesz to w następny weekend sprawdzę jak ten przekaźnik nr.30 jest zrobiony w instalacji digifanta z Golfa I Cabrio na tym samym typie skrzynki co w górnym zdjęciu, lecz jest on jak dobrze pamiętam w dodatkowej podstawce. Co do skrzynki przekaźników, już w Golfie II po lifcie był ten typ skrzynki z dolnego zdjęcia.
przekaźnik nr 30 daje Ci tylko +12V po kluczyku przez diodę na sterownik silnika. Jak jesteś sprytny to sobie łatwo z tym poradzisz... To pierwsze zdjęcie to stara skrzynka z przed 89 roku. Według mnie ABFy miały wiązki tylko i wyłącznie pod skrzynki z tego drugiego zdjęcia. Jednak do uruchomienia silnika nie potrzeba wiele jak zapewne juz zauważyłeś... Polecam poszukać w internetach a2resource i tam szukać info na temat elektryki, często poruszane na forum... poza tym jest na forum cały faq jak się "swapuje" elektrykę między starym typem a nowym typem skrzynki...
ok dzięki za info
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Witam podepnę się pod temat
Mam pytanie czy skrzynka bezpieczników w Golfie mk. II była inaczej umiejscowiona przed i po 89 ( stary i nowy typ )
Mam pytanie czy skrzynka bezpieczników w Golfie mk. II była inaczej umiejscowiona przed i po 89 ( stary i nowy typ )
co masz na myśli pisząc "umiejscowiona" ??
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Czy nowy typ nie jest bardziej w stronę drzwi a stary w stronę tunelu ? Mam półkę amerykańską pod klimę i klapka na bezpiecznik ( nawet jest naklejona rozpiska , tylko ta klapka nie jest duża może wielkości linijki ? ) jest w miejscu w mojej starej eu tam gdzie vag service Ogólnie wydaje sie to bez sensu no ale tak jest Tam gdzie powinna być tak klapka jak w eu to jest półka którą przy rzeźbie nożem można wyciągną i mieć dostęp do bezpieczników ale nie będę za każdym razem rzeźbić nożem żeby wymienić bezpiecznik Jutro zrobię jeszcze fotki
to zrób fotke żeby było bardziej obrazowo, bo szczerze mówiąc nie "macałem" półki pod klime US.
ogółem pozycja skrzynki jest chyba taka sama bo zbytnio nie ma jej gdzie w strone tunelu przesuwać
ogółem pozycja skrzynki jest chyba taka sama bo zbytnio nie ma jej gdzie w strone tunelu przesuwać
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Jak widać na zdjęciu jest klapka która na odwrocie ma rozpiskę bezpieczników po ang. , idąc w strone drzwi wycięcie na kolumnę kierowniczą i nieszczęsna półka którą trzeba rzeźbić żeby ją otworzyć a za nią będą bezpieczniki