Wymiana tarcz licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana tarcz licznika
Witam. Mam pytanie odnoście wymiany tarcz licznika. Posiadam licznik z takimi tarczami:
a chciałbym zmienić te tarcze na takie
Chciłbym zmienić jedynie tarcze jednak są one inaczej wyskalowane. Czy jest możliwości dopasowania wyświetlania licznika do tarcz aby wyświetlał prawidłowo prędkość i obroty?
Chciłbym zmienić jedynie tarcze jednak są one inaczej wyskalowane. Czy jest możliwości dopasowania wyświetlania licznika do tarcz aby wyświetlał prawidłowo prędkość i obroty?
Wymiana tarcz licznika
Te co byś chciał są od passata, myślę, że po wgraniu/przerobieniu odpowiedniego wsadu do licznika to żaden problem. Podaj tylko numery obu liczników. Ze zdjęć widzę, że ten co masz to immo3. Teraz tylko w sprawdzić czy kontrolki się pokrywają poprawnie na tarczy.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Wymiana tarcz licznika
Właśnie w tym problem ze wskazówki nie będą się pokrywać ponieważ tarcz obrotomierz co mam jest wyskalowana do 7500 a wskaźnik prędkościomierza na środku ma 130 a ten co chcę założyć ma 100. Dokonać adaptacji takich tarcz do mojego licznika?
Wymiana tarcz licznika
Wskazówki to kwestia wsadu, trzeba wgrać od diesla. Chodziło mi o pokrywanie się kontrolek( np. zeby zamiast kontrolki od immo nie świeciło ci się coś innego), o ile oba liczniki są immo3 powinno być ok, dlatego dla pewności podaj numery tych liczników. Co rozumiesz pod pojęciem adaptacja? VCDS tu nic nie zrobisz. Vag commander itp. służą do grzebania w eepromie licznika.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Wymiana tarcz licznika
Aha czyli jak wgram wsad od diesla to powinno wszystko działać jak należy ?
Jak po numerach licznika mogę rozpoznać czy układ ikonek jest identyczny? Swój numer licznika posiadam lecz nikt nie chce się zgodzić na rozebranie licznika żeby zrobić mi zdjęcie układu ikonek. Jak to sprawdzić ?
Jak po numerach licznika mogę rozpoznać czy układ ikonek jest identyczny? Swój numer licznika posiadam lecz nikt nie chce się zgodzić na rozebranie licznika żeby zrobić mi zdjęcie układu ikonek. Jak to sprawdzić ?
Wymiana tarcz licznika
W takim razie podaj numer licznika Swój i podaj taki jaki masz już kupiony lub zamierzasz kupić. Nie trzeba rozbierać licznika. Ktoś stąd na pewno pomoże sprawdzić i powie czy się zgadzają ikonki, ale bez numerów nic nie doradzę. Odczytaj pw.
-
- Nowicjusz
Re: Wymiana tarcz licznika
lisiu8 pisze:Witam. Mam pytanie odnoście wymiany tarcz licznika. Posiadam licznik z takimi tarczami:
Koledzy jestem nowy mam licznik z malym fisem i potszebuje do niego wsad od europy zeby kilometry dobrze pokazywal posiada ktos taki podam numer licznika 1J0920 921B pomocy
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wymiana tarcz licznika
a może kodowanie zmienić na Europę ??Marek___MRS pisze:wsad od europy
Marek___MRS pisze:potszebuje
i po co cytujesz cały post autora skoro nie ma on nic wspólnego z Twoim pytaniem ??
Wymiana tarcz licznika
Marek___MRS, a ten twój licznik to na obudowie ma co... motometer, bosch czy VDO? no i jeśli nie zmieniasz tarcz na inne to tak jak masz wyżej - zmiana kodowania - trzecia cyfra na 1
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5