Świece żarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Świece żarowe
Hej mam taki problem otóż po zapaleniu zimnego auta do momentu kiedy grzeja świece żarowe pulsuja mi światła dzieje sie tak do momentu kiedy przekażnik nie cyknie i rozłaczy świece.Zaznacze że świece nowe kotrolka gaśnie po paru sekundach zależnie od teperatury.Zrobiłem prube zdiełem na zimnym silniku przewody od świec i Światła nie pulsowały czyli wynika że przyczyna jest związana z świecami żarowymi ale tylko tyle potrafie zdiagnozowac.Kiedyśbyłem u elektryka to powiedział ze to coś w sterowniku silnika.Może ktoś ma pomysł jak mi pomuc moze przyczyna leży gdzieś indziej bo wymieniac sterownik silnika to droga sprawa,moze są żeczy inne kture mogą powodować te pulsowanie świateł.Prosze o pomoc z góry dzieki.Autko to GOLF 4 1.9TDI 90KM ROK 1999 SILNIK ALH
Re: Świece żarowe
Witam kolego mam taki sam silnik ALH i mam tak samo podczas grzania świec jest to normalny objaw 4 świece jedna pobiera 25 Amper tak że sam rozumiesz .
Świece żarowe
Niby tak ale moim zdaniem jest cos nie tak ale dzieki za pomoc i porade pozdrawiam i prosze o dalsze porady.
Świece żarowe
Sprawdź ładowanie alternatora bez obciążenia i z obciążeniem, może altek nie wyrabia już