Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
szlachcic_1990
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 49
Rejestracja: czw lut 11, 2010 22:53
Lokalizacja: śląsk
Kontakt:

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: szlachcic_1990 » pn lut 03, 2014 15:01

Witam :)

Mam dziwny problem z moim mk4 iz przy wbijaniu wstecznego auto gaśnie... odcina prąd. Ogolnie samochod pali na dotyk nie ma z tym problemu po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zegarach pojawiaja sie wszystkie kontrolki od akumulatora, centralnego itd.
Po zagrzaniu sie świec żarowych samochod odpalam na biegu jałowym chodzi jak kazdy dobry samochod nie faluje itp, po naciśnięciu sprzegła jeszcze wszystko jest dobrze problem pojawia sie gdy chce wbić wsteczny jak wskoczy bieg auto gaśnie, a jak sie wsteczny wybije to odnowa na zegarach pojawiaja sie wszystkie kontrolki od świec, akumulatora itp. Auto nie za każdym razem gaśnie ale zdarza sie to czesto 7/10. Tylko wsteczny tak wpływa na auto reszta biegów nie...
Irytuje mnie to, pierwszy raz mi sie tak zdarzyło jakies 3 dni temu z tym wstecznym :banghead:
Gdzie moze byc problem... sprawdzałem wtyczki przy skrzyni ale nie ma tam wilgoci chyba ze cos innego wpływa na to.
Pomóżcie pozdro :smirk:
Ostatnio zmieniony pn wrz 25, 2017 13:59 przez szlachcic_1990, łącznie zmieniany 1 raz.



muszkatobiasz
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2178
Rejestracja: pn lis 05, 2012 00:35
Lokalizacja: Oborniki wlkp.

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: muszkatobiasz » pn lut 03, 2014 20:01

nie wiem czy u ciebie jest to samo ale u znajomego w skodzie było podobnie i nawet po przekręceniu stacyjki i bez zapalania po włączeniu wstecznego kontrolki gasły i tam winna była kostka w stacyjce!



Awatar użytkownika
Mavrick
Forum Master
Forum Master
Posty: 1937
Rejestracja: pn lis 19, 2007 22:46
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: Mavrick » pn lut 03, 2014 21:55

A moze problem jest zwiazany z jakims zwarciem w lampach, ewentualnie cos z czujnikiem od wstecznego...dziwna sprawa...



Awatar użytkownika
szlachcic_1990
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 49
Rejestracja: czw lut 11, 2010 22:53
Lokalizacja: śląsk
Kontakt:

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: szlachcic_1990 » pn lut 03, 2014 22:53

Problem rozwiązany... nie dawało mi to spokoju mobilizacja mnie i dobrego znajomego dała dobre rezultaty udało sie znaleźć usterke winą była stacyjka tzw jej moduł, zaśniedziałe były styki i platynki w środku. Oczywiście wczesniej były sprawdzone inne elementy; kostki bezpieczniki zanim doszedłem do stacyjki. Po odkryciu usterki wszystko zostało wyczyszczone i zabezpieczone preparatem widocznym na zdjęciach oby chodziło przez wiele wiosenek. Temat uwazam za rozwiązany czas na :pub:

ObrazekObrazekObrazek



Awatar użytkownika
OsteR9019
Forum Master
Forum Master
Posty: 1067
Rejestracja: czw gru 02, 2010 17:02
Lokalizacja: Toruń

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: OsteR9019 » pn lut 03, 2014 22:58

A co ma stacyjka do wstecznego?


Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
szlachcic_1990
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 49
Rejestracja: czw lut 11, 2010 22:53
Lokalizacja: śląsk
Kontakt:

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: szlachcic_1990 » pn lut 03, 2014 23:02

W sumie sam nie wiem czemu wbijanie wstecznego biegu wpływało na działanie tego modułu i auto gasło ale wazne ze dało sie szybko znaleźć usterkę. Dodam jeszcze ze VAG nie widział tego błedu podłączenie do kompa nic nie dało szukanie tej usterki :bylo: po omacku... :okej:



Awatar użytkownika
szlachcic_1990
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 49
Rejestracja: czw lut 11, 2010 22:53
Lokalizacja: śląsk
Kontakt:

Re: Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: szlachcic_1990 » pn lut 03, 2014 23:05

OsteR9019 pisze:A co ma stacyjka do wstecznego?
stacyjka tam gdzie wtykasz kluczyk to nic nie ma ale jej dalsza część widocznie juz ma czyli jej moduł...



muszkatobiasz
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2178
Rejestracja: pn lis 05, 2012 00:35
Lokalizacja: Oborniki wlkp.

Wbijam wsteczny mk4 gaśnie

Post autor: muszkatobiasz » pn lut 03, 2014 23:17

to właśnie miałem na myśli pisząc wyżej taką kostkę kupisz w sklepie za parę groszy a reszta na :pub:



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości