Jak w tytule brak kontrolek, silnik kręci normalnie ale nie odpala. Na krótko sprawdzone przez podanie + na pompę auto zapaliło.
Z rozpędu wymieniłem kostkę stacyjki ale dalej bez zmian.
Sprawdzone bezpieczniki wszystkie i oczywiście żadnego spalonego. Skrzynka bezpieczników oglądana ale jakiejś luźnej kostki nie znalazłem ale w tym gąszczu kabli to mogłem coś przeoczyć. No i jeszcze zauważyłem, że po przekręceniu kluczyka załącza przekaźnik nr 18 tzn raz pyknie.
Który przekaźnik odpowiada za odcięcie paliwa na pompie?
AAZ brak kontrolek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AAZ brak kontrolek
volkswagengroup, Przekaźnik 167 ale nie w AAZ .devill4, sprawdź dobrze bezpieczniki szczególnie bezpiecznik nr 15 .Czy posiadasz alarm fabryczny .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
AAZ brak kontrolek
Dokładnie żadnego takiego przekaźnika tam nie ma. Ze schematów wyszło, że ze stacyjki(styk 15) idzie zasilanie bez żadnych przekaźników na pompę i dalej na kontrolki itp więc musiałem wziąć w rękę miernik i szukać.
No i właśnie sprawdzając po kolei kable znalazłem miejsce gdzie po drodze był wpięty niefabryczny alarm ( nie działał od momentu zakupu czyli jakieś 8 lat). Znalazłem oba końce przeciętego ori przewodu polutowałem i działa
W wolnej chwili będę go musiał całkiem wyciąć bo zajmuje prawie tyle miejsca co ori wiązka, a do tego jak widać można mieć trochę problemów
jeryk10 dzięki za podpowiedz co prawda auto już od 16 było na chodzie ale jakbym nic nie znalazł to trafiłeś dokładnie z problemem
No i właśnie sprawdzając po kolei kable znalazłem miejsce gdzie po drodze był wpięty niefabryczny alarm ( nie działał od momentu zakupu czyli jakieś 8 lat). Znalazłem oba końce przeciętego ori przewodu polutowałem i działa
W wolnej chwili będę go musiał całkiem wyciąć bo zajmuje prawie tyle miejsca co ori wiązka, a do tego jak widać można mieć trochę problemów
jeryk10 dzięki za podpowiedz co prawda auto już od 16 było na chodzie ale jakbym nic nie znalazł to trafiłeś dokładnie z problemem