Jak sprawdzić czy fotele grzeją?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam kupiłem fotele grzane bez przekaźników i nie wiem czy grzeją maty. chcę je sprawdzić czy wogóle grzeją bo jak nie to nie bede kupował przekaźników. jaki prąd tak przyłożyć żeby tego nie spalić?
normalny 12v
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
chyba nie prąd a napięcie...12V, najlepiej z akumulatora samochodowego...w każdym bądź nie próbuj z jakiegoś zasilacza od laptopa, telefonu czy innego urządzenia
Może podpiąć skąd chce byle było 12 woltów i nie ma prawa się nic spalić.
MK3 ADZ->AGU
A pomyślałeś jaki pobór prądu może mieć grzanie fotela, a jaki maksymalny prąd może dać np. zasilacz do laptopa ? Nie chcę łapać za słówka, ale Voltów jak już
To trzeba dać odpowiedni zasilacz, to chyba logiczne że nie zadziała z 9 paluszkami połączonymi w szeregu? 12 woltów ma być pod obciążeniem a nie jałowe.
I ja też nie chcę się czepiać, ale po polskiemu piszę się wolt
I ja też nie chcę się czepiać, ale po polskiemu piszę się wolt
MK3 ADZ->AGU
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ssarna1 pisze:Może podpiąć skąd chce
Qto pisze:nie próbuj z jakiegoś zasilacza od laptopa, telefonu czy innego urządzenia
ssarna1 pisze:To trzeba dać odpowiedni zasilacz
zwykly prostownik 20zl z biedronki lub oszołoma za 20zl i se sprawdzisz
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
Qto wybacz, przeceniłem użytkowników forum i pomyślałem że nie trzeba pisać o czymś tak oczywistym jak odpowiednia wydajność prądowa zasilacza. Zasilacz z laptopa, telefonu czy innego urządzenia nada się idealnie o ile będzie miał odpowiednie napięcie i wydajność prądową. Nie widzę niespójności... o ile się nie cytuje słów wyrwanych z kontekstu.
MK3 ADZ->AGU