Manetka kierunkowskazu - używka czy zamiennik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć,
Kończy mi się manetka kierunkowskazu (mimo iż nie ruszam manetki, to co jakiś czas przekaźnik zaczyna cykać - kierunki nie świecą).
i teraz pytanie czy ktoś już miał do czynienia z takim zamiennikiem: http://allegro.pl/przelacznik-kierunkow ... 42412.html" onclick="window.open(this.href);return false; i czy warto go kupować czy poszukać jakiegoś używanego i go porządnie wyczyścić przed montażem?
Kończy mi się manetka kierunkowskazu (mimo iż nie ruszam manetki, to co jakiś czas przekaźnik zaczyna cykać - kierunki nie świecą).
i teraz pytanie czy ktoś już miał do czynienia z takim zamiennikiem: http://allegro.pl/przelacznik-kierunkow ... 42412.html" onclick="window.open(this.href);return false; i czy warto go kupować czy poszukać jakiegoś używanego i go porządnie wyczyścić przed montażem?
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
Jaceklo, daj adres na maila to ci przyślę ze 2 jak masz bez fis i takiej potrzebujesz
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Dzięki za propozycję, ale mam pełen FIS i tempomat. I takiej szukam.
Czy manetki kierunkowskazów do wersji z fis i bez fis'a są inne?
Czy manetki kierunkowskazów do wersji z fis i bez fis'a są inne?
no inna konstrukcja dźwigni - nie przełożysz bebechów z jednej do drugiej
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Jaceklo, lepiej poszukać ori używki. Te zamienniki to różnie z nimi. Lewa manetka sie chyba niczym nie różni czy ma sie ful fis czy wcale, za to prawa tak bo tam sie steruje fisem.
No, ja też własnie nie widzę powodu dla którego manetka kierunku miała by się różnić w zależności czy jest fis czy go nie ma....
Antonioo, dzięki za radę - w takim razie będę polować na używkę.
Wczoraj napsikałem "brutalnie" Kontakt 51 w okolice manetki i chwilowo problemy ustały, ale boję się, że pojawią się w najmniej oczekiwanym momencie....
Antonioo, dzięki za radę - w takim razie będę polować na używkę.
Wczoraj napsikałem "brutalnie" Kontakt 51 w okolice manetki i chwilowo problemy ustały, ale boję się, że pojawią się w najmniej oczekiwanym momencie....
Jaceklo, ja raczej wybrałbym ori używkę , co do cykania to jesteś pewny że to nie włącznik szwankuje
- M A T E U S Z
- Miero Team
Re: Manetka kierunkowskazu - używka czy zamiennik?
Jaceklo, gdybyś miał dostęp do innego VW to mógłbyś przełożyć włącznik, on jest jak wiadomo tam gdzie światła awaryjne, tak więc coś cienkiego wyciągnąć, odczepić i sprawdzić.wojtas46 pisze:Jaceklo, ja raczej wybrałbym ori używkę , co do cykania to jesteś pewny że to nie włącznik szwankuje
BTW, u mnie też się kończy, skręcając w lewo cykanie odbywa się szybko jak w Fiacie, a w prawo normalnie. Może ma ktoś sprawną manetkę?
Moja ukochana ---------> Wściekła bestia
Jaceklo, ja dorwałem używke ori manetke tempomatu i chodzi bezproblemu Cykanie moze być spowodowane własnie tam przerywaczem w awaryjnych, kiedyś w czasie normalniej jazdy zaczeło mi tak cykać raz po raz niewiadomo czemu ale samo ucichło. Jedynie wyczaiłem jak sa jakies inne fale radiowe czy coś np ostatnio jechałem z krótkofalówka to blisko przełącznika awaryjnych cykało sobie tak oo.