Golf IV korby na elektryke problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam.. szukalem sporo ale nie moge znalesc istotnych rzeczy wiec prosze o porade.
miesiac temu kupilem golfa 2001. 1,9 110km programowany na okolo 140 nie ma elektryki aby clima i tempomat
Planuje dobry sprzet car audio chcialem za jednym razem zrobic elektryczne szyby kupilem 2 silczniki i do tego cale wiazki kabli z drzwi za 150zł silniczki sa jednak chyba bez can a ja mam ponoc modul z canem
oznaczenia silnikow
1J0 959 801 lewy przód
1J0 959 802 prawy przód
modul mam na dwie wtyczki
Modul 1c0 962 258 AA
przelaczniki zakupilem od seata cordoby takie cos bo boczkow tych co mam nie chce narazie zmieniac
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 95#7329095" onclick="window.open(this.href);return false;
i mam problem jak to polaczyc?? czy modul musze zmienic??
do tego tez zakupilem dwa lusterka podgrzewane ale je podlacze do włacznika tylniej szyby
lusterek elektrycznych nie chce.
nie zalezy mi na jakis bajerach z tymi szybami... co proponujecie z tym zrobic? czy wogole sie da cos z tym zrobic? cos prostego nie mam duzych wymagan
Prosze o porady z gory dziekuje
miesiac temu kupilem golfa 2001. 1,9 110km programowany na okolo 140 nie ma elektryki aby clima i tempomat
Planuje dobry sprzet car audio chcialem za jednym razem zrobic elektryczne szyby kupilem 2 silczniki i do tego cale wiazki kabli z drzwi za 150zł silniczki sa jednak chyba bez can a ja mam ponoc modul z canem
oznaczenia silnikow
1J0 959 801 lewy przód
1J0 959 802 prawy przód
modul mam na dwie wtyczki
Modul 1c0 962 258 AA
przelaczniki zakupilem od seata cordoby takie cos bo boczkow tych co mam nie chce narazie zmieniac
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 95#7329095" onclick="window.open(this.href);return false;
i mam problem jak to polaczyc?? czy modul musze zmienic??
do tego tez zakupilem dwa lusterka podgrzewane ale je podlacze do włacznika tylniej szyby
lusterek elektrycznych nie chce.
nie zalezy mi na jakis bajerach z tymi szybami... co proponujecie z tym zrobic? czy wogole sie da cos z tym zrobic? cos prostego nie mam duzych wymagan
Prosze o porady z gory dziekuje
-
- Użytkownik
mazder, do tych silniczków co masz musisz założyć moduł 1J0959799AH ,oraz przerobić wiązke centralną
viewtopic.php?t=192820" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=192820" onclick="window.open(this.href);return false;
jeśli nie masz zamiaru montować oryginalnych włączników szyb i panelu w drzwiach kierowcy to możesz zrobić bez komfortu. Z tym, że będziesz musiał wejść 2 kablami do silniczka i dolutować się do pinów które wewnątrz w obudowie dają napięcie dla samego silnika.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Golf IV korby na elektryke problem
Własnie nie chce zeby bylo duzo z tym zabawy. chce prosta instalacja zeby zamykalo otwieralo. A nie lepiej sie wpiac w kostke do silnika i tam idzie masa brazowy i plus czerwony ?? i tam sie wpiac po przelaczniku?
nie będzie działać po 15 minutachmazder pisze: A nie lepiej sie wpiac w kostke do silnika i tam idzie masa brazowy i plus czerwony ?? i tam sie wpiac po przelaczniku?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
chyba jasno napisałemmazder pisze:to jak mam to zrobic?
grg474 pisze: będziesz musiał wejść 2 kablami do silniczka i dolutować się do pinów które wewnątrz w obudowie dają napięcie dla samego silnika.
rozebralem obudowe i sa tam dwa styki wpinane do silniczka wlutowalem sie tam. i wypuscilem dwa przewody na wierzch? teraz aby podpiac przelacznik do tego??
dokładnie
Jeszcze mam jedno pytanie? bo robie przy okazji wygluszenia matami stp silver zamontowalem te silniczki. z kad najlepiej wziasc napiecie?? pod silniczki?
potrzebny mi jest przekaznik?. na krotko podpinałem silniczki z zasilacza z pc dziala gora dol. podswietlenie klawisza tez,
potrzebny mi jest przekaznik?. na krotko podpinałem silniczki z zasilacza z pc dziala gora dol. podswietlenie klawisza tez,
moim zdaniem ze skrzynki bezpieczników - z tym, że zrób tak żeby np działąatylko jak jest kluczyk w stacyjce (np tak jak z radiem )
wszystko zamontowałem wszystko dzialalo ale do czasu. gdy chcialem juz wjechac do garazu probowalem na zapalonym silniku troche sie pobawic szybami i spr. lewa strona dziala prawa nie.. do prawej strony wzialem zasilanie ze schowka po tam szlo po stacyjce bo w schowku nie mialem wogole tego badziewnego swietelka. i pomyslalem ze akurat sie tam wepne. i dzialalo do czasu nagle napiecie zniklo na przelaczniku szyby do bezpiecznika pod schowkiem tez napiecie nie dochodzi zalozylem 10A. wedlug schematow bezpiecnzikow od schowka bezpiecznik pod nr3 jest 5A spr go w skrzynce i jest sprawny... wiec jak to mozliwe ze brak napiecia?