Kontrolka EPC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka EPC
Witam. Czy kontrolka EPC powinna się świecić po włączeniu zapłonu i gasnąć po uruchomieniu silnika?? Mam taka kontrolkę w liczniku ale po włączeniu zapłonu w ogóle się nie zapala. Który bezpiecznik za nią odpowiada??
Kontrolka EPC
Owszem powinna ale pod warunkiem, że masz układ sterownia przepustnicą elektryczny a nie na linkę.
Kontrolka EPC
odepnij wtyczkę sondy lambda, odpal silnik to zobaczysz czy się zapala 

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Kontrolka EPC
Mam przepustnice na linkę więc sprawa się wyjaśniła. Ale druga rzecz że nie zapala mi się kontrolka (taki trójkącik w kółeczku jak od ESP/ASR pod kontrolką ABS). Czy to dotyczy tylko ESP - którego na pewno nie mam, czy odnosi się również do ASR którego chyba tez nie mam mam tylko ten EDS bo jak koła zaczynają buksować to zostają przyhamowywane i słychać jakby terkot ale czy ta kontrolka też ma z tym związek czy nadzoruje to system ABS??
Kontrolka EPC
ironman4, chłopie kontrolka od kontroli trakcji dotyczy trakcji połączonej ze sterownikiem silnika a nie hamowania czyli kontrolka ABS dotyczy zarówno systemu ABS jak i ABS/EDS ABS/EDS/ASR ABS/EDS/ESR/ESP i w przypadku awarii systemu ABS ta kontrolka się świeci. Kontrolka trakcji świeci podczas efektywnej pracy systemu ASR lub ASR/ESP lub też w przypadku jak jest ten system uszkodzony lub wyłączony. O takich rzeczach możesz poczytać w instrukcji obsługi
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5