pobor pradu na postoju podpiecie kostki iso ...

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

luki0508
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: luki0508 » ndz lis 10, 2013 17:53

Witam !!

Jestem nowy wiec mam nadzieje ze wybaczycie wszystkie bledy!!

Mam taki problem, posiadam VW Golf 4. 1.4. Samochod pobieral prad na postoju wiec kupilem miernik elektryczny i doszedlem do tego ze to radio pobiera prad radio jest nie oryginalne, kostka raczej byla oryginalna ale ja chcialem sam pogrzebac i nic nie wygrzebalem oprocz tego ze musialem kupic nowa kostke iso i podlaczyc od nowa tyle tylko ze nie wiem czy nie uszkodzilem radia probami podlaczenia i nadal nie wiem jak podlaczyc kostke zeby samochod nie pobieral pradu. Dodam ze w czarnej kostce zasilajacej mam siedem przewodow brazowy, zolty, 2 czerwono-biale, 2 niebiesko-biale cieniutkie i bialo-szary cieniutki i wiem tylko ze brazowy to masa a reszta jest dla mnie czarna magia. Czy jest ktos kto potrafilby mi to wyjasnic lopatologicznie od a do z.

z gory dziekuje za zainteresowanie i przepraszam za taki temat bo pewnie dla wielu z was jest to blachy temat:)

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » ndz lis 10, 2013 19:17

radio jeśli nie jest oryginał to masz tak:
1. sygnał prędkosci - GALA (niebiesko/biały)
2.
3. linia K - diagnostyczna (szaro/biały)
4. zasilanie po stacyjce (żółto/czerwony)
5. zasilanie stałe czerwono/biały(SAFE - w przypadku radia nieoryginalnego odłączyć )
6. podświetlenie (szaro/niebieski)
7. zasilanie stałe czerwono/biały
8. masa (brązowy)

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Eyk88 » ndz lis 10, 2013 19:51

O, dzięki za rozpiskę :) Podłączyłem radyjko a podtrzymania nie miało i miałem szukać info :)

luki0508
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: luki0508 » pn lis 11, 2013 17:00

super rozpiska dzieki bardzo tylko jeszcze chodzi mi o to jak to wszystko podlaczyc zeby gralo elegancko !! Dodam ze w radiu ktore posiadam w wejsciu na kostke zasilajaca mam 4 bolce a kabi siedem jest jakis sposob zeby to ogarnac ?? POMOZCIE

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pn lis 11, 2013 18:58

luki0508 pisze:Dodam ze w radiu ktore posiadam w wejsciu na kostke zasilajaca mam 4 bolce a kabi siedem jest jakis sposob zeby to ogarnac ?? POMOZCIE
najprościej - zobaczyć jaki jest system podłączenia radi a albo w instrukcji radia albo na radiu masz schemat

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”