elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
elektryczne szyby
Mam zamiar zamontować elektryczne szyby z seicento. Chciałbym zapytać czy muszę stosować jakieś przekaźniki itp. czy po prostu podłaczyc przyciski normalnie. I drugie pytanie bo w SC są tylko 2 przyciski i czy aby podłaczyć trzeci zeby sterowac silniczkiem pasażera przy kierowcy to trzeba jakoś mostkować oba przycicki czy moge podłaczyć poprostu jeden silniczek pod 2 przyciski, czy nie bedzie sie robić jakieś zwarcie itp
elektryczne szyby
Ja mam podnosniki z seicento już 2 lata i śmiga bez najmniejszych problemów zrobione mam to bez żadnych przekaźników itd. Tylko dwa podnośniki od seja i dwa oryginalne przyciski z golfa 2 do elektrycznych szyb, mam tylko dane na kable plusowe które idą do przycisków bezpieczniki więc jak coś to przepali się bezpiecznik (tylko raz mi się to zdarzyło przez 2 lata użytkowania).
elektryczne szyby
a jak montowałeś podnośniki? Widziałem foto-porady na ten temat ale nie wiem dokładnie jak to górne mocowanie jest zrobione. Bo dolne to wiem ze pomiędzy starymi wiercony jest otwór.
elektryczne szyby
ja robiłem chyba według tej porady http://www.vwgolf.pl/porady/elektryczne ... -seicento/
nie pamietam juz dokładnie ale wiem że było coś takiego , że podnośnik który był w prawych drzwiach w seicento trzeba zamontować do lewych drzwi w golfie a ten który był w lewych drzwiach w seicento w prawych drzwiach w golfie, dzięki temu silniczek mam w przedniej części drzwi i ogólnie lepie to pasuje wtedy .
nie pamietam juz dokładnie ale wiem że było coś takiego , że podnośnik który był w prawych drzwiach w seicento trzeba zamontować do lewych drzwi w golfie a ten który był w lewych drzwiach w seicento w prawych drzwiach w golfie, dzięki temu silniczek mam w przedniej części drzwi i ogólnie lepie to pasuje wtedy .
elektryczne szyby
no tak ale niebyt jasno tu jest opisane. Bo chyba górny uchwyt od seja trzeba dogiąść czy coś.