El szyby golf III problem dziwny

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DavidkaS09
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DavidkaS09 » pn paź 14, 2013 19:29

witam no to tak u kolegi Brzeziaka zrobilismy sobie przekładke szyb z Vento 1,9 d przełożyliśmy cała el szyk do golfa. no i tak :
podpieta tak jak powinna być ,nie został nam kabelków, wszytko ,ok podłączone jak w vento, biała kostka w biała, czarna w czarną, wszystko pasuje, kostki, kolory, kabli ,wszytko i powstał jeden szkopół ,
a mianowicie tak:
1. szyba od strony kierowcy działa tylko jak jest włączony zapłon
2. szyba od passażera i tylna prawa działa ciągle bez regóły kluczyk czy jest czy nie
3. szyba tylna lewa niedziała wcale :)
-podświetlanie guzika działa, mechanizm działa (sprawdzany w drógich drzwiach)
-przycisk działa (tez w drógich drzwiach sprawdzany )
- wiązka drzwiowa sprawana (przekładałem z lewa na prawa i odwrotnie i na prawej stronie działa)
więc gdzie leży problem ?
w wiązce od skrzynki bezpieczników do drzwiowej wiązki ?
czy gdzieś indziej ?
dodam jeszcze podpowiedzi :
-ze u kolegi w golfie jakis Magggajverr grzebał w instalacji robiłe wszytko na patencie
- gdy dysimy na guzik ten na srodku deski rozdzielczej ten z blokada to tyka coś w szyber dachy i tak samo jak dusimy ten w drzwiach (ciagle mowa o tylnych lewych) czyli tak tyka coś w szyber dachu ale szyba stoi :)
- a i po sprawdzeniu kostki przy silniku (ciągle mowa o tynych lewych) prąd pojawia się w tych samych miejsach co ze strony prawej i teraz gdzie jest pies pogrzebany ? czary ? prosimy o pomoc :)

Awatar użytkownika
Grzegorz2507
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Grzegorz2507 » wt paź 15, 2013 20:15

Cykanie w szyberku? Objaw zwarcia, pomylenia kabelkow. Zakladalem u siebie elektryczne szyby. Jesli polaczyliscie wszystko w kolorki to powinno byc ok. Ja u siebie mam wrzucona elektryke sprzed liftu (93) do golfika juz po lifcie (97). Instalacja roznila sie juz troszeczke, bo nie musialem podlaczac sie do domykania z szyberka (bodajze czarna kostka).
Co do tego cykania. Kabelki w przelotce w jakim stanie? Kostki przy silniczkach? Konektorki przy drzwiach proste? Musicie wszystko sprawdzic. U mnie mialem trafione kabelki i calkowicie utleniony jeden konektor w kostce do silniczka.

Zielony Family:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=524105&p=6276307#p6276307

Awatar użytkownika
DavidkaS09
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DavidkaS09 » śr paź 16, 2013 19:13

kolorki dobrze pod szyber się podpiołem też. to mysle zemoze cos w przedziale od skrzynki bezpiecznioków do tytnej syzby cos siestało

Awatar użytkownika
DavidkaS09
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DavidkaS09 » sob paź 19, 2013 22:39

temat ogarniety, chodz do dzis przyczyny brak, rozebrane wszytko od nowa, podłaczone od nowa, i działa, tylko ta jedna szyba od kierowcy, działa tylko na zapłonie, a pozostałe 3 działaja, przez określony czas bez zapłonu, ale to tez wytłumaczalne, bo ona jest połączona, z el lusterkami, a one działaja, tez tylko na zapłonie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”