kolejne przebicie na kablach o co kaman?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Harry Harry
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Harry Harry » czw paź 03, 2013 19:50

Witam. Dawno mnie tu nie było z czego akurat się cieszę bo moja Golfinka chodziła bez zarzutu. Ale że idzie zima zawsze robie taki "przeglad". Więc w czerwcu padł mi aparat zapłonowy więc zamówiłem na Allegro wymieniłem i święto. Zaraz po tej wymianie kupiłem kable zapłonowe JANMOR te lepsze 120zł/kpl ale wóz od czasu do czasu przy przyspieszaniu szarpał aż w końcu jakoś dwa miesiące temu padł kabel na pierwszej świecy wóz jeżdził ale szarpał jebuceryjsko miałem stare kable więc ten jeden wymieniłem ale po czasie zaczęły świecic wszystkie kable a pod koniec to już ciężko było jeździć ale idzie zima więc chciałem ten temat zrobic kable na reklamacje a ja kupiłem nowe takie same JANMORa założyłem w poniedziałek wóz jeżdził o niebo lepiej ale dalej od czasu do czasu szarpnął więc wczoraj po ciemku patrze a tu dalej wszystkie święca jedne przy fajce drugie na odcinku 2cm inne na styku z innymi. Więc dzis podjechałem do mechanika i pytam. On mówi że kable napewno skoro tak świecą wieć wymieniłem na BOSHA 180zł/kpl. i CO? Patrze a tam dalej Disco ;/ Auto szarpie przy mocniejszym depnieciu/przyspieszaniu jeśli powoli przyspieszam jest ok. No ale idzie zima i się boje wilgoci ;/

Pomożecie ?

muszkatobiasz
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: muszkatobiasz » czw paź 03, 2013 21:57

a jak tam świece wyglądają ? warto wymienić

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 04, 2013 11:32

kopułka i palec ci zostają, do sprawdzenia jeszcze czy właściwie założyłeś aparat zapłonowy, przy pomyłce palec nie celuje w styki kopułki w tych momentach co trzeba i tez tak się może dziać

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Harry Harry
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: kolejne przebicie na kablach o co kaman?

Post autor: Harry Harry » pt paź 04, 2013 15:50

Kupiłem AUto i w nim były świece NGK leżały w schowku 3szt więc je wymienili wtedy. WIec jedna jest stara. Kopułka i palec stara kupiona razem z aparatem ale przebicie ma tez ten kabel od cewki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt paź 04, 2013 20:08

nie szkodzi bo przebicie na nim może wynikać ze zwiększonych oporów na kopułce i dalej aż do świec. Wyszukaj na forum o tym jak należy założyć aparat zapłonowy i sprawdź to, może tu jest pies pogrzebany, o ile to jest 1.6 lub 1.8 bo jakoś nie widzę żebyś napisał typ silnika (dopisz to w temacie).

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Harry Harry
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Harry Harry » ndz paź 13, 2013 18:33

o kurczę przepraszam nie napisałem że to jest 1,3
WYmieniłem palec więc zostaje jeszcze kopułka i świece.
Znajomy podpowiada że moze ie ustawili kąta wyprzedzenia zapłonu. Jak myślicie może to to?>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”