Witam
Panowie mam problem
Zaswieciła sie kontrolka EPC zgasł stop kupiłem nowy czujnik stopu (oryginał) ASO usunąłem błąd na komputerze EPC zgasł ale stopu jak nie było tak nie ma !!!!
Co robic ?
Pozdrawiam
PS. Pilnie potrzebuje swiateł stop bo nie moge jeździć
Brak świateł stop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak świateł stop
Połącz przewody we wtyczce od wyłącznika stopu. Jeśli światła się zapalą to przyczyna jest w samym wyłączniku lub jego montażu. Nowy wyłącznik zaczyna działać po zamontowaniu i pierwszym przyciśnięciu hamulca. Po podłączeniu do wtyczki ale nie wkręcony nie działa.W podróbce zapadki które powinny się przestawić przy wkręcaniu nie zawsze się przesuną , trzeba je przestawić ręcznie i dopiero go wkręcić.
Re: Brak świateł stop
OK
Sprawdziłem
Jak połącze ,,na krótko" to światła działaja ale z przełącznikiem juz niestety nie
Na krótko łacze przewód 1 z 3 wtedy światła działają w innym przypadku nie zastanawiam sie czy napewno tak powinno byc
Sprawdziłem
Jak połącze ,,na krótko" to światła działaja ale z przełącznikiem juz niestety nie
Na krótko łacze przewód 1 z 3 wtedy światła działają w innym przypadku nie zastanawiam sie czy napewno tak powinno byc
Brak świateł stop
Tak powinno być. Przyczyna jest w samym wyłączniku lub jego zamocowaniu. Popatrz na niego uważnie a zobaczysz co powinno się w nim przesunąć przy wkręcaniu go w blachę nad pedałem. Czasami te wałeczki potrafią się ściąć przy montażu zamiast przesunąć. Po kombinuj , na pewno będzie dobrze.