Przeszukałem całe forum i nigdzie nie znalazłem czegoś podobnego do głupiego problemu jaki mnie spotkał
A więc zamontowałem centralny zamek RTX z pilotem, kupiłem pestkę do immo, dodałem klucz, popodłączałem wszystko hula. Problem pojawia się przy kierunkowskazach. Zdjąłem górną osłonę kolumny kierowniczej, odpiąłem kostkę i znalazłem kabelki biało czarny i biało czarny w zielone ciapki. Na obydwu próbówka mruga przy włączeniu awaryjnych lub kierunków. No to przeciągnąłem brązowe kable ze sterownika i podłączyłem dwa przewody do przewodów kierunków bezpośrednio w kostce. No i tutaj pojawia się problem, niby wszystko dobrze podłączone a migają tylko lewe kierunki. Nijak sterownik c. zamka podając napięcie na styk prawych kierunków nie może ich zapalić. Z lewymi nie ma problemu. Przekręciłem na zapłon wrzuciłem prawy kierunek, wszystko się świeci i próbnik miga, czyli złącze jest prawidłowe. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Trochę głupio jak przy zamykaniu/otwieraniu palą się kierunki tylko po lewej stronie
podłączenie kierunkowskazów pod sterownik centralnego zamka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie biało/czarny...a czarno/biały - niby nic ale jednak jest różnica kiedy szuka się danego kabla w grubej wiązce - z tego co piszesz, to tutaj podłaczyłeś okbjks88 pisze:biało czarny i biało czarny w zielone ciapki
...a drugi kabelek podłącz do czarno/zielonego a nie tego trzykolorowego
Rzeczywiście, czarno zielony był, ukrył się tak ,że nie było go widać a dostęp jest utrudniony. Sprawa rozwiązana dzięki za pomoc.
-
- Nowicjusz
Witam
Mam moduł komfortu 1c0959799b i jak mam podłączyć kierunkowskazy aby działały mi przy zamykaniu i otwieraniu samochodu?
Mam moduł komfortu 1c0959799b i jak mam podłączyć kierunkowskazy aby działały mi przy zamykaniu i otwieraniu samochodu?
-
- Użytkownik
emyl888888, połacz sie vagiem z modułem komfortu i musisz je aktywowac na kanale 8 i 9
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
emyl888888, piny 14 i 15 wtyczki 15stopinowej... 14 to czarno/zielony a 15 czarno/biały