Witam wszystkich,
Czy ktoś orientuje się może czy dużo jest roboty przy zmianie przepustnicy z tej na linkę na elektryczną? Jakiś tutorial może albo temat pokrewny?
wymiana przepustnicy na elektryczna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Jest:
??
ty myślisz że to sama przepustnica? Wersja bez linki ma elektroniczny pedał gazu, 2 sondy lambda, inny komp
ty myślisz że to sama przepustnica? Wersja bez linki ma elektroniczny pedał gazu, 2 sondy lambda, inny komp
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Pytam, bo myślałem, że to troche łatwiejsze. Nie słyszałem, żeby ludzi zmieniając silnik 1,4 na 1,6 aus zmieniali też wydech na pasujący pod 2 sondy lambda, a przepustnice zmieniali na elektryczną. Komputer z tego co się orientuję też zostawał ten sam. Ale oczywiście mogę się mylić. Myślałem że da radę wrzucić tylko inny pedał gazu i wiązkę podciągnaćpod komputer i przepustnicę
Było:
Jest:
Jest:
ma 1 sondędr.house pisze:1,6 aus
APE i AXP - czyli 1,4 z elektroniczną przepustnicą i pedałem gazu maja 2 sondy
zadałeś pytanie o zmianę przepustnicy a nie silnika a w twoim opisie jest 1,4 możesz też zmienić silnik z 1,4 na 1,6 skoro to łatwiejszedr.house pisze: Nie słyszałem, żeby ludzi zmieniając silnik 1,4 na 1,6 aus zmieniali też wydech na pasujący pod 2 sondy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć