Problem z opuszczaniem przednich szyb

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mat3usz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mat3usz » śr wrz 11, 2013 15:44

witam mam problem z opuszczaniem elektrycznych przednich szyb
problem polega na tym ze na odpalonym silniku szyby powinny dzialac po nacisnieciu przycisku u kierowcy na drzwiach na dwa sposoby
pierwsze to lekkie nacisniecie i szyba opuszcza sie tylko kiedy trzymam nacisniety przycisk albo jedno mocna nacisniecie i szyby sie opuszczaja do konca same
i tutaj jest problem nagle przestalo mi dzialac podnoszenie do gory szyb po tym jednym nacisnieciu ze sam do konca powinien mi podniesc, dziala mi tylko jak trzymam przyciski to wtedy mi do konca podniesie dodam ze opuszczanie dziala mi i to ze trzymam przyciski i to ze raz mocno nacisne i opuszcza do konca
co moze byc po psute lub c sie moze dziac

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Eyk88 » śr wrz 11, 2013 16:46

Możliwe, że styk zaśniedział lub coś wpadło pod przycisk.

Instrukcja: Zdejmij uchwyt do zamykania drzwi(wyciągnij od środka rączki prostokątną gumowaną część i wyciągnij do góry cały panel odpinając złączkę).

Odkręć panel z guziczkami i wyjmij. Wyjmij przycisk wyciągając ją z bocznych docisków(uważaj, żeby nie odłamać i żeby ze środka nie wyskoczyła Ci gdzieś sprężynka z dociskiem).
Przeczyść wszystko i złóż.

U mnie to samo, ale pękł pałąk mocowania guziczka i muszę wyczuć kiedy się zamyka a kiedy uchyla.
Ostatnio zmieniony śr wrz 11, 2013 16:47 przez Eyk88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr wrz 11, 2013 16:46

a nie odpinałeś czasem akumulatora?
Jeśli tak to wykonaj pełne opuszczenie szyb i pełne podniesienie szyb - wtedy zacznie działać

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
Mat3usz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mat3usz » śr wrz 11, 2013 16:53

odlaczalem akumulator :) ale teraz w pracy jestem to jutro sprawdze

EDIT

Temat do zamknięcia
Szyby już ładnie działają trzeba było opuścić na sam dół i podnieść na samą góre :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”