Co oznaczają ikony fis ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co oznaczają ikony fis ?
Witam.kupiłem golfa IV mam taki problem ze fis cały czas mi wyświetla ikonę samochodu, dodam że gdy kluczykiem otwieram samochód to otwierają się tylko drzwi kierowcy, pasażera aby otworzyć muszę nacisnąć przycisk na panelu na drzwiach ,aha i zaraz po wejsciu muszę wsadzić kluczyk do stacyjki bo alarm się załącza . poprzedni właściciel wymieniał zegary bo zgubił kluczyk . co trzeba zrobić aby to działało normalnie, czy to może byc uszkodzona krańcówka w zamku od kierowcy? czy trzeba zegary przeprogramować jakoś? i jeszcze się pali olej, a olej w silniku jest ????
ARONS
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Co oznaczają ikony fis ?
w FAQ masz tematy z instrukcjamiarons pisze:uszkodzona krańcówka
na żółto czy czerwono ?? JAk na żółto to krańcówka zamka maski albo czujnik poziomu oleju...jak na czerwono to przyczyn może być wielearons pisze:i jeszcze się pali olej, a olej w silniku jest ?
Re: Co oznaczają ikony fis ?
ikona samochodu pali się na czerwono i nie pokazuje żadnych drzwi otwartychQto pisze:w FAQ masz tematy z instrukcjamiarons pisze:uszkodzona krańcówka
na żółto czy czerwono ?? JAk na żółto to krańcówka zamka maski albo czujnik poziomu oleju...jak na czerwono to przyczyn może być wielearons pisze:i jeszcze się pali olej, a olej w silniku jest ?
natomiast olej żółto aha a światło w kabinie gdy jest ustawione na zapalanie się przy otwartych drzwiach pali się cały czas nawet przy zamkniętych drzwiach
ARONS
Co oznaczają ikony fis ?
Również dotyczy problemu z krańcówką.arons pisze:światło w kabinie gdy jest ustawione na zapalanie się przy otwartych drzwiach pali się cały czas nawet przy zamkniętych drzwiach
Gran Turismo Iniezione
Re: Odp: Co oznaczają ikony fis ?
napiszcie chlopakowi ze to chodzi o mikrostyk zamka, wrzuci w szukajke "krancowka golf 4" i bedzie wracal do swojego tematu:-)przemal pisze:dotyczy problemu z krańcówką.
Co oznaczają ikony fis ?
hehe no takszczyku pisze:napiszcie chlopakowi ze to chodzi o mikrostyk zamka, wrzuci w szukajke "krancowka golf 4" i bedzie wracal do swojego tematu:-)
arons, masz uszkodzony mikrostyk w zamku drzwi. Opis diagnostyki i naprawy znajdziesz na forum
Gran Turismo Iniezione
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Co oznaczają ikony fis ?
Uszkodzony czujnik poziomu oleju lub jego oprzewodowanie,skoro poziom oleju jest ok.arons pisze:natomiast olej żółto
Re: Co oznaczają ikony fis ?
tam wyświetla się komunikat ''sensor oil' .a czy to ma znaczenie jeśli poprzednik załozył kasetę od wersji z automatyczną skrzynia biegów ?riccardoa pisze:Uszkodzony czujnik poziomu oleju lub jego oprzewodowanie,skoro poziom oleju jest ok.arons pisze:natomiast olej żółto
ARONS
Co oznaczają ikony fis ?
mikrostyk zamka kierowcy + możliwe że aktywowane selektywne otwieranie auta tj 1 ruch kluczykiem to drzwi kierowcy a 2 ruchy to pasażerówm lub też ... zimne luty w zamku kierowcyarons pisze:fis cały czas mi wyświetla ikonę samochodu, dodam że gdy kluczykiem otwieram samochód to otwierają się tylko drzwi kierowcy, pasażera aby otworzyć muszę nacisnąć przycisk na panelu na drzwiach ,aha i zaraz po wejsciu muszę wsadzić kluczyk do stacyjki bo alarm się załącza .
+arons pisze:i jeszcze się pali olej, a olej w silniku jest ????
- uszkodzony czujnik oleju lub zaśniedziałe styki lub przetarte przewody - trzeba zajrzeć i sprawdzićarons pisze:tam wyświetla się komunikat ''sensor oil'
nie wiem o jakiej kasecie mówisz - czy o sterowniku skrzyni biegów (tylko po co) czy też kasetą nazywasz licznik. Jaki numer licznika?arons pisze:a czy to ma znaczenie jeśli poprzednik załozył kasetę od wersji z automatyczną skrzynia biegów ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Immobiliser jest w liczniku, a kaseta sterująca silnikiem - inaczej komputer silnika, znajduje się w podszybiu.
Co oznaczają ikony fis ?
to wychodzi na to że gdy zgubił kluczyki poprzedni właściciel to wystarczyło aby zmienił tylko zegary ?jak mogę sprawdzić, czy ta kaseta która jest zamontowana u mnie jest od tego modelu? tzn jak spiszę numery z niej to gdzie sprawdzić czy to od tego modelu ? dodam ze jest to 2.0 8V
ARONS
Nie musiał nawet licznika zmieniać tylko zakodować nowe klucze.
Jak podasz numer sterownika, to ktoś na pewno Ci to sprawdzi.
Jak podasz numer sterownika, to ktoś na pewno Ci to sprawdzi.