Panowie.
Problem w sumie nie taki duży ale irytujący. Po włączeniu manetką wycieraczek w pozycji na dół czyli , chodzą one z pewnym opóźnieniem , u mnie po każdym uruchomieniu tej pozycji , opóźnienie wycieraczek jest inne , raz chodzą dosłownie co chwile , innym razem całą szybę mi zaleje i dopiero łaskawie się włączą.
Czy od tego jest jakiś przekaźnik ? jak to sprawdzić
Wycieraczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wycieraczki
Jeśli powodem nie jest korozja osiek (dopiero gdy akurat napięcie w instalacji z różnych powodów wzrasta - silniczek rusza) - to przekaźnikiem "od wycieraczek" jest ten z nr 19 albo 99, w zależności jak bogate jest wyposażenie.
-
- Nowicjusz
Wycieraczki
a jeśli jest korozja to gdzie to zobaczyć co oczyścić które elementy osiek nic mi to nie mówi
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wycieraczki
Chodzi o elementy wskazane strzałką:
Rozbiera Kolega plastykowe podszybie i wyjmuje mechanizm; wówczas doskonale będzie wiadomo o co chodzi.
Rozbiera Kolega plastykowe podszybie i wyjmuje mechanizm; wówczas doskonale będzie wiadomo o co chodzi.
-
- Nowicjusz
Wycieraczki
Dzięki wielkie Panowie.
Rozbiorę to gdyż moje podszybie nie jest szczelne nie mam prawie uszczelki więc tam się leje
Spróbuję też załatwić przekaźnik 99 bo taki mam
Rozbiorę to gdyż moje podszybie nie jest szczelne nie mam prawie uszczelki więc tam się leje
Spróbuję też załatwić przekaźnik 99 bo taki mam